Ögrenciler Orman Temizledi

Ardahan’da ’Orman Benim’ kampanyasi kapsaminda ögrenciler orman temizligi yapti.

Ögrenciler Orman Temizledi
Orman yanginlarinin önlenmesi ve vatandaslarda orman yanginlarinin çikmasini önleme bilincinin olusturulmasi amaciyla Tarim ve Orman Bakanliginca gerçeklestirilen "Orman Benim" kampanyasi kapsaminda Cemal Tural Tabiat parkinda bulunan ormanlik alanda ögrenciler çöp topladi.

Etkinlikte konusan Vali Çiçek, toplumsal duyarliliga dikkat çekerek sunlari söyledi; “Biz bu dogayi koruyarak gelecek nesillere güzel bir gelecek birakmakla mükellefiz, zorunluyuz. Dolayisiyla bugün yaptigimiz etkinlikle çevremizde toplumsal duyarliligi arttirmamiz lazim. Tarim ve Orman Bakanimizin 81 il genelinde baslatmis oldugu “Orman Benim, Çöp Atmam Yangini Önlerim” kampanyasi çerçevesinde duyarli çocuklarimiz, gençlerimiz, vatandaslarimizla birlikte tabiata birakilan atiklari temizleyecegiz. Bu etkinligi farkindalik amaçli yapiyoruz. Piknik yapildiktan sonra maalesef etrafa atiklar birakiliyor. Çevre temizligi yaparak ulasabildigimiz bütün kitleye duyarliligimiz gösterecegiz. Onlardan da bu manada duyarlilik bekleyecegiz. Vatandaslarimizdan ricamiz, lütfen dogamizi, ormanlarimizi temiz tutalim. Piknik yaptiktan sonra orman yanginlarina sebep olacak ve çevre kirliligine neden olacak atiklari birakmayalim” dedi.

Etkinlige katilan ögrenciler ise bu çalismada yer almakta mutluluk duyduklarini ifade ederek, ormanlari temiz tutmanin yanginlari önlemek için önemine dikkati çekti.

Cemal Tural Tabiat parkinda düzenlenen etkinlige Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Il Emniyet Müdürü Gökalp Sener, Il Jandarma Komutani Albay Ramazan Yigit, Doga Koruma ve Milli Parklar Ardahan Il Sube Müdür V. Fatos Okullu, Orman Isletme Müdürü Ömür Temur ile ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA