Mayis Ayinda Yagan Dolu Üreticiyi Vurdu

Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan siddetli dolu yagisi, üzüm ve zeytin basta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklasik 5 santimetre biriken dolu, sehir stadini ve sokaklari beyaz örtüyle kapladi.

Mayis Ayinda Yagan Dolu Üreticiyi Vurdu


Son yillarin en kurak kis mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastiran siddetli dolu yagisi Bulda ilçesindeki tarim arazilerinde büyük zarar yol açti. Meteorolojinin günler öncesinden uyardigi dolu yagisi, ögleden sonra etkili olmaya basladi.

Buldan ilçesi ve çevresinde yaklasik yarim saat devam eden dolu yagisi nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri olustu. Günlük yasami ve trafik akisini olumsuz yönde etkileyen siddetli dolu yagisi, Buldan Sehir Stadini da bembeyaz bir örgütle kapladi.

Buldan sehir merkezinin yani sira Doganköy, Oguz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yagisi, basta meshur Sultani üzüm baglari ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kisa bir süre önce dikilmis olan sebze fidanlarina zarar verdi. Yeni olusmaya baslayan meyveleri ve yapraklari döken dolu, sebze fidelerini de kirdi.

Buldan Çiftçi Mallari Koruma Dernegi Baskani Özkan Gümüs, yaptigi açiklamada ögleden sonra etkili olan siddetli dolu yagisinin basta zeytin olmak üzere kayisi, erik, badem, kiraz, visne agaçlarinda, üzüm baglarinda ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtigini belirtti.

Kaynak: İHA