58 Yildir Gerçek Kimligini Ariyor

Sivas’ta yasayan 58 yasindaki Raziye Simsek, dogdugu günden bu yana gerçek kimligine kavusamadi. Hikâyesiyle filmlere konu olacak olayin aydinlatilmasi için Simsek’in biyolojik babasinin mezari açilarak DNA örnegi alindi.

58 Yildir Gerçek Kimligini Ariyor
Sivas kent merkezinde yasayan Raziye Simsek, 1 yasinda annesini kaybettikten sonra yasadigi dramatik hayat hikâyesiyle duyanlari derinden etkiliyor. Simsek, annesinin vefatinin ardindan babasi tarafindan 1 yasindayken yurda verildi.

Iddiaya göre, o dönemdeki yurt müdürü Simsek’i kaydettirmeden resmi olmayan sekilde bir aileye verdi. Bu aile de sahte kayitlarla Simsek’i öz çocuklariymis gibi nüfusa kaydettirdi. Simsek, evlendikten sonra evlat edinen aile tarafindan reddedilerek evlatliktan düsürüldü. Evlat edinen ailenin çikarttigi kimlik karti numarasi ve kendisinin mecburiyetten çikarttigi kimlik karti numarasi bulunan Simsek, bu nedenle resmi bir kimlige sahip olmadigi için devlet kurumlarina gittiginde kimlik eksikligi nedeniyle birçok sorunlarla karsilasiyor.

“Ölünce mezarima yazilacak bir baba adim yok”

Yaklasik 3 yildir bu durumun çözümü için mücadele eden Simsek, “Ben bir yasimdayken annem vefat etti. Bana bakan olmadigi için beni yurdun kapisinin önüne birakiyorlar. O dönemin yurt müdürü beni el altindan yurda kaydetmeksizin beni büyüten aileye veriyor. Onlarda sahte kayitla beni kendilerinin üzerine geçiriyorlar. 18, 19 yasina gelip evlendigimde beni üzerlerinden düsürüyorlar. Bunlarda olmadigi için benim bir kimligim yok. Hiç bir resmi kurumlarda kaydim yok. Ölünce mezarima yazilacak bir baba adim dahi yok. Bunun zorlugunu hep yasiyorum. Benim ablalarim bütün aile fertlerim beni kabul ediyor ama daha büyük aile bireylerimiz olmadigi için Hâkim Bey DNA testine karar verdi. 2,5 yildir çok büyük zorluklarla ugrasiyorum. Hem maddi hem de manevi sikintilar yasiyorum. Sürekli mahkemelere gidip geliyorum. Yasadigim seyleri tekrar tekrar yasiyorum” dedi.



Resmiyette gözükmüyor, iki farkli kimlik numarasi bulunuyor

Adina iki farkli kimlik numarasi oldugunu ifade eden Simsek, “Geçmis yakami birakmiyor ki rahat edeyim. 1965 yilindan bu yana bu hayati yasiyorum ama hiçbir yerde resmiyette görünmüyorum. Suanda benim adima iki farkli TC kimlik numarasi var. Birisi onlarin üzerine digeri de benim suan mecburiyetten kullandigim sahte TC kimlik karti numarasi. Devlet kurumlarina gittigim zaman ‘kayitlarda böyle birisi yok’ diyorlar. ‘Sadece baba adi var alt soy üst soy yok’ diyorlar. Hastanelere falan gittigimde esimin üzerine muayene oldugum için pek sorun yasamadim ama yine de ben bu durumdan da rahatsiz oluyorum. Her zaman elim yüregimde. Insallah son mahkeme olur, bu konudan dolayi hem maddi hem manevi çok yoruldum. 58 yasindayim 25 yil olmustu ben unutali. Ama ben 2,5 yildir bu durumu mahkeme kapisinda tekrar tekrar yasiyorum, geçmis yakami birakmiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA