Sorgun Damak Çatlatacak

Milliyetçi Hareket Partisi’nin “Üretken Belediyecilik” vizyonuyla çalismalarini sürdürdügü Sorgun Belediyesi, yaklasik 400 kisinin istihdam edilecegi ’Yöresel Lezzetler Duragi’ projesinin sonuna geldi.

Sorgun Damak Çatlatacak


Sorgun Belediyesi tarafindan 660 metrekare alana kurulmasi planlanan Yöresel Lezzetler Duragi projesi tüm hizla devam ediyor. Çalismalari yerinde inceleyen Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, 2 ay gibi bir süre zarfinda projeyi tamamlayarak Yöresel Lezzetler Duragini vatandasin hizmetine sunacaklarini söyledi.

Yöresel Lezzetler Duraginin kente katma deger saglayacagini belirten Baskan Ekinci, projenin tamamlanmasiyla 400’e yakin kisinin istihdam edilecegini duyurdu.

Yozgat yöresinde yetistirilen ve üretilen ürünlerin satilmasi noktasinda Yöresel Lezzetler Duraginin aranan bir yer olacagini da aktaran Baskan Ekinci, “Toplamda 660 metrekare alanda çalismalarimiz sürüyor. Burada hem istihdami artirmak adina hem de Milliyetçi Hareket Partisi’nin “Üretken Belediyecilik” vizyonuyla üretime katki saglamak için böyle bir çalismayi baslattik. 2 ay gibi bir süremiz kaldi ve bu sürede burayi bitirmeyi hedefliyoruz. Bittigi zaman da hem istihdama hem de bu yörede yetistirilen ürünlerin satilmasi noktasinda burasinin aranan bir nokta olacagini düsünüyorum” dedi.



"400 kisilik bir istihdam hedefliyoruz"

Yöresel Lezzetler Duraginda fabrikalar ve satis noktasinda 400’e yakin kisinin istihdam edilecegini de aktaran Baskan Ekinci, “Fabrika binalarinda 200-250 kisilik bir istihdam hedefliyoruz, yine ön tarafta bulunan satis noktalarinda 100 civari istihdam düsüyoruz. Toplamda 350-400 kisilik bir istihdam hedefliyoruz. Buranin dogrudan istihdamla beraber dolayli istihdama da faydasi olacak. Yani Yozgat civarinda yetistirilen ürünlerin satilabilecegi nokta olacagindan dolayi ayni zamanda dolayli bir istihdama da katki saglayacak. Hem çiftçiye hem meyve üreticilerine hem de hububat üreticilerine satis noktasi tesis etmis olacagiz. Kadinlarin evlerinde ürettikleri, eriste, marmelat, madimak, salça gibi ürünlerin de satilacagi bir nokta olacak. Yani dolayli istihdamla beraber buranin binli rakamlari bulacagini tahmin ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA