SASKI'den Canik'e Yagmur Suyu Hatti
Samsun Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI ) Genel Müdürlügü, il genelindeki altyapi yatirimlarina araliksiz devam ediyor. Kentin merkez ilçelerinden Canik’in Hasköy Mahallesi’nde gerçeklestirilen yagmur suyu hatti projesiyle ilgili bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, bin 72 metre uzunlugundaki hattin haziran ayi içerisinde bitirilerek devreye alinacagini söyledi.

Yagmur suyu hatlari yenileniyor
Yenilenen hatlar sayesinde yagmur sularini daha hizli tahliye edecek olan SASKI, bir diger yagmur suyu hatti yenileme projesini de Canik ilçesinin Hasköy Mahallesi’nde gerçeklestiriyor. 29 Nisan’da baslanan 770 metrelik hatti, 322 metre daha uzatarak 1072 metreye çikaran genel müdürlük, 2 milyon 385 bin liraya mal olacak proje kapsaminda 400 milimetre çapinda beton borular dösüyor. Saganak yagmurlari tehdit olmaktan çikaracak hattin, 250 metrelik kismini geride birakan ekipler; kalan 822 metrelik bölümünü de haziran ayi ortalarinda tamamlayacak. SASKI Genel Müdürlügü ayni zamanda Soguksu, Karsiyaka, Uludag ve Gaziosmanpasa mahallelerinin ortasindan geçen 100. Yil Bulvar Yolu üzerinde, yagmur suyu ve atik su çalismalarina da devam ediyor.
Gelecek ay tamamlanacak
Çalismalarla ilgili bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, yatirim programi kapsaminda ilçelerdeki altyapi çalismalarinin planli sekilde devam ettigini belirtti.
Canik ilçesindeki Keson Kuyu Terfi Merkezi’ni devreye aldiklarini ifade eden SBB Baskani Dogan, “Altyapi yatirimlarimizi tamamlamak için gece gündüz çalisiyoruz. Karadeniz’in incisi Samsun’umuzu altyapi sorunu olmayan bir kent haline getirmek için projelerimize büyük önem veriyoruz. Yagmur suyu projelerimizden Terme ve Bafra’daki keson kuyu imalatlarimiz sürüyor. Ayrica mahallelerimizdeki yagmur suyu hatlarimizi da yeniliyoruz. Canik ilçemizin Hasköy Mahallesi’ndeki yagmur suyu hattimiz devam ediyor. Hattimizi gelecek ay tamamlamis olacagiz” diye konustu.
