Ögrenciler Diplomalarini Yüzerek Aldi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olan ögrenciler, diplomalarini denizde yüzerek aldi.

Ögrenciler Diplomalarini Yüzerek Aldi
Fatsa ilçesindeki okulun bahçesinde düzenlenen yil sonu etkinligi, denizcilik kiyafetlerini giyen mezun ögrencilerin bir alt siniftakilere Türk bayragini devretmesiyle basladi.

Ögrencilerin sapkalarini havaya atarak mezuniyetlerini kutladigi programda, sehitler anisina da denize çelenk birakildi. Mezun olan ögrenciler, denize atilan pet sise içerisindeki diplomalarini yüzerek aldi.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Samet Ertunç yaptigi açilis konusmasinda, “Okulumuz, ülkemizin ilk ve tek denizcilik lisesi olan Ordu Denizcilik Lisesinin kapanmasi sonrasinda, 1994 yilinda, bahçesinde bulustugumuz bu binada, ilimizin tek ve Türkiye’nin 5. Denizcilik Lisesi olarak kurulmustur. Kurulusundan günümüze kadar okulumuz, idareci ve ögretmenlerinin büyük gayret, çaba ve özverileri ile basarili çalismalar yapmis, adini denizcilik sektöründe duyurmus, mezun ögrencilerinin mesleklerine verdikleri deger ve katkilariyla sektörde ün kazanmistir. Bunun dogal sonucu olarak Fatsa Denizcilik mezunlari, sektörde tercih edilen ve aranan elemanlar olmuslardir” dedi.

Programa, Fatsa Kaymakami Avni Kula, Fatsa Belediye Baskan Yardimcisi Soner Kocatepe ile ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.

Kaynak: İHA