Çaybasi'nda Egitici Senlik

Ordu’nun Çaybasi ilçesinde egitim, bilim, kültür, sanat, spor ve musiki senligi düzenlendi.

Çaybasi'nda Egitici Senlik
Çaybasi Kaymakamligi, Çaybasi Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Çaybasi Belediyesi isbirliginde düzenlenen senlik renkli görüntülere sahne oldu. Ilçenin tarihi geçmisinden günümüze yansiyan eserlerinin yer aldigi yüzlerce el emegi ürünler, ziyaretçilerin begenisine sunuldu. Yemek yarismasi, çocuk ve halk oyunlari, tarihi eserler, yöresel yemeklerin bulundugu senlikte, Çaybasi’nin tarihi geçmisi de günümüze yansitildi.

Senligin açilisinda konusma yapan Çaybasi Ilçe Milli Egitim Müdürü Aykut Fidan, “Egitim uzun soluklu bir süreçtir. Çagin ihtiyaçlari ve sartlari göz önünde bulundurularak ögrencilerimizin milli ve manevi degerlerle birlikte fen, teknoloji, kültür, sanat, spor ve musiki gibi yeteneklerin ortaya çikaracak alanlarda da yetismeleri için gayret göstermekteyiz. Hedefimiz burada gerçeklestirdigimiz senlik vesilesiyle birligimizi ve beraberligimizi pekistirmek ögrencilerimizle halkimiza bu eserleri sunabilmektir. Bizim medeniyetimiz insana deger vermeyi ögütleyen bir medeniyettir” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan program ögrencilerin okudugu siirler, tiyatro, halk oyunlari gösterisi ve yemek yarismasi ile devam etti. Program sonunda yemek yarismasinda derece elden eden ev hanimlarina ödülleri verilirken, Çaybasi Kaymakami Salih Aydin ise stantlari gezerek senlikte katkisi bulunan ve emegi geçenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA