'Survivor' Degil 'Köyvayvir'

Artvin merkeze bagli Ormanli köyünde çocuklarin tatillerde evde kalip telefonla zaman geçirmemesi için olusturulan ve adina ’Köyvayvir’ ismi verilen ’Survivor’ tarzi spor parkuru basta çocuklarin olmak üzere her yastan vatandasin ilgisini çekiyor.

'Survivor' Degil 'Köyvayvir'
Merkeze bagli Ormanli Köyünde Ayhan ve Ibrahim Kirçiçek tarafindan orman içerisinde trafige kapali bir alanda spor parkuru kuruldu. Yaklasik 100 metrelik alanda 12 engelden olusan parkurda kendi aralarinda yarisma yapan çocuklar engelleri bir bir geçerek birinci olmak için kiyasiya mücadele ediyor.

Parkuru geçtigimiz Ramazan Bayrami tatilinde çocuklar için yaptiklarini belirten Ibrahim Kirçiçek “Sülalemiz çok kalabalik bizim. Köyde Ramazan Bayrami tatilinde bir araya gedik, oturduk, bayagi kalabaliktik. Baktik çocuklar telefona kosuyor, tablete kosuyor birbirleriyle telefon tablet yarisi yapiyor. ’Bu çocuklari bu telefon ve tabletten kurtarmak için ne yapabiliriz?’ diye düsündük. Sonra Survivor tarzi bir parkur olusturmaya karar verdik. Buranin yolu kapali doga ile iç içe. Bu sekilde çocuklarin eglenecegini düsündügümüz için parkur yaptik. Ilk önce parkurumuz 3 engelden olusuyordu çocuklarimiz yorulmasin diye baktik ragbet artinca bizde heveslenince 12 parkura çikardik bunu. 12 parkurda yarisipta finale gelmek çok güzel oluyor. Yorucu oluyor ama çok eglenceli oldugu için çocuklarimiz devamli parkura gitmek istiyor ve burada yarismak istiyor. Çok güzel oldu ve çok mutluyuz” dedi.

Cengiz Kirçiçek (41) ise yaptigi açiklamada “Orman içinde farkli bir etkinlik yapmak için böyle bir sey düsündük. Genç kardeslerimizin ugraslariyla parkurumuzu yaptik. Amacimiz hem eglenmek hem köyümüzü tanitmak hem de ülke babinda gençlerin neler yapabilecegini göstermek amaciyla böyle bir etkinlik yapmak istedik. Buraya çevre illerden, sehirlerden gençlerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Parkurda yarisan 9 yasindaki Seyma Kirçiçek ise bos zamanlarinda akraba ve arkadaslari ile gelip parkurda yaristiklarini ifade ederek "Parkuru görünce heyecanlandik birazda mutlu olduk. Arkadaslarimda yaristim genel olarak aslinda biraz sürünme zor geliyor. Çok heyecanli” diye konustu.

Kaynak: İHA