Orhaneli Ormanlarinda Çöpler Toplandi

Tarim ve Orman Bakanligi’nin tüm Türkiye’de baslatmis oldugu "Orman Benim" kampanyasi Orhaneli ilçesinde de yapildi.

Orhaneli Ormanlarinda Çöpler Toplandi
Orman yanginlarinin önlenmesi ve vatandaslarda orman yanginlarinin orman yanginlarinin çikmasini önleme suurunun olusturulmasi amaciyla bütün illerde 3 mayis saat 10.00’da "Orman Benim" kampanyasi düzenlendi.

Orhaneli ilçesinde Orman Isletmesi Müdürlügü tarafindan düzenlenen programa Orhaneli Kaymakami Muhammed Furkan Tuna , Orman Isletme Müdürü Bora Turan, Milli Egitim Müdürü Mehmet Tayir, diger kurum amirleri ve ögrenciler katildi.

Orman isletmesi Müdürü Bora Turan "Tarim ve Orman Bakanligi’mizin baslatmis oldugu ‘Orman Benim’ kampanyasiyla ormanlarimizi temizleyerek yanici maddeleri azaltarak orman yanginlarinin minimum seviyeye düsürmesi amaçlanmaktadir. Bu projeye kaymakamimiz, kurum amirlerimiz ve ögrencilerimizle baslamis bulunmaktayiz. Vatandaslarimizin kampanyayi desteklerini bekliyoruz" dedi.

Orhaneli Kaymakami Muhammed Furkan Tuna, “Bu proje çerçevesinde kurum amirlerimizle, ormancilarimizla, ögrencilerimizle ormanlarimizi temizlemeye yönelik farkindalik olusturmayi hedefliyoruz. Bizlerin vatandaslarimizdan istirhamimiz sudur ki, ormanlarimizi temizlemek degil kirletmemek, en büyük temizliktir. Ormanlar insanlarin cigerleridir. Korumak için elimizden gelen bütün gayreti göstermemiz gerekiyor, ormanlarimizi koruyalim dikkat edelim" diye konustu.

Kampanya çerçevesinde orman yol kenarlari ve orman içlerinde yangina sebep olacak sise, cam, çaput ve yanici özelligi olan atiklar toplanarak traktörlere ve çöp kamyonlarina konularak imha edildi.
Kaynak: İHA