Defineciler Izleyicilerden Tam Not Aldi

Yozgat’in ilk ve tek profesyonel tiyatro ekibi olan Tiyatro Sürmeli tarafindan Kültür ve Turizm Bakanligi’nin maddi katkilariyla hazirlanan ve Soner Tumgan’in yazip yönettigi tek perdelik komedi oyunu “ Defineciler “ Yozgatli sanatseverlerden tam not aldi.

Defineciler Izleyicilerden Tam Not Aldi


Bu yil 25. yilini kutlayan Tiyatro Sürmeli Toplulugu, kuruldugu günden bugüne Yozgatlilara tiyatroyu sevdirerek Anadolu’da çeyrek asirdir perdelerini açmaya devam ediyor. Il Kültür ve Turizm Müdürlügü salonunda seyircisiyle bulusan tek perdelik tiyatro oyununda, günümüz Türkiye’sinde, zengin olma hayali kuran ve define arayan iki kafadarin basindan geçen dolandiricilik olaylari anlatiliyor. Satin aldiklari bir haritayla yola çikan ve simdiye kadar kimsenin bulamadigina inanilan sözde Hürrem Sultan’in kayip sandiginin pesine düsen iki kafadarin hikayesi, salondakileri hem güldürüyor hem de düsündürüyor. Basarili kurgusu ve yörenin kendine has sivesi ile izleyicisinden tam not alan “Defineciler” adli tiyatro oyununun gala gecesinin 23 Mayis’ta Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Salonu’nda yapilmasi düsünülüyor.

“Kültür ve Turizm Bakanligi’nin maddi katkilariyla hazirlandi”

Yozgat Sürmeli Tiyatro Toplulugu Genel Sanat Yönetmeni Soner Tumgan, “Defineciler adli tiyatro oyunu, Tiyatro Sürmeli Toplulugu’nun 25. sanat sezonunda Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilariyla hazirlamis oldugu bir oyunudur. Yazarligini ve yönetmenligini ben yapmaya çalistim. Defineciler zenginlik hayali kuran iki arkadasin bir harita satin alarak yollara düsmesiyle basliyor. Fakat bu zengin olma hayali esasinda büyük bir dolandiricilik hikayesinin de ortaya çikmasina vesile oluyor. Bu iki arkadas zengin olmak için yola çiksa da esasinda birçok hayallerini de geride birakmis oluyorlar. Isin sonunda da daha gerçek olan yasamda bir çalisma düzeni olusturarak gerçek manada hayata tutunmaya çalisiyorlar” dedi.



“Yozgat’ta tiyatroya ilgi azaliyor”

Yozgat’ta tiyatroya olan ilginin her geçen yil giderek azaldigini üzüntüyle belirten Tumgan, “Özellikle popüler kültürün etkin oldugu gençligimizde veya sosyal yasantimizda insanlar sahne sanatlarina olan ilgisini kaybediyorlar. Bu keyfi tiyatrodan yasamalari gereken yerde kisa videolarla sosyal medya videolariyla ya da Reels videolariyla gidermeye çalisiyorlar. Oysa çok daha kanli, canli ve kendi içerisinde birtakim mesajlar olan tiyatroyla bu ihtiyaçlarini giderseler belki toplumumuz daha da iyi seviyelerde olabilir diye düsünüyorum. Biz ödenekli bir tiyatroyuz. Kültür ve Turizm Bakanligi’nin maddi katkilariyla oyunlarimizi sergiliyoruz. Bilet fiyatlarimizi da 100 lira gibi minimum seviyede tutuyoruz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA