Azmiyle Herkese Örnek Oluyor!

Erzincan’da geçirdigi kaza sonucu omurilik felci olan ve yaklasik 500 gün hastanede yatan Suat Can, tedavi gördügü mesleki rehabilitasyon merkezinde ögrenmis oldugu filografi sanati ile hastaliginin tedavi sürecini hizlandirarak hayata yeniden tutundu.

Azmiyle Herkese Örnek Oluyor!
Erzincan’da yüksekten düserek geçirdigi kaza sonucu omurilik felci olan 47 yasindaki Suat Can, kaza sonrasinda tekerlekli sandalyeyle yasamak zorunda kaldi. Yaklasik 500 gün hastanede tedavi gören Can, tedavi sürecinde mesleki rehabilitasyon merkezinde filografi sanatini ögrendi. Filografi sanati ile ugrasmaya basladiktan sonra hastaliginin tedavisinin hizlandigini fark eden Suat Can, hayata tekrar baglanmak için sanatini daha da ileriye tasiyarak ustalasti. Bugüne kadar yüzlerce eser yapan Can, filografi sanati ile hayata tekrardan tutunmanin mutlulugunu yasadigini söyledi.



Filografi sanatinin tedavi sürecini hizlandirdigini ifade eden Suat Can, “8 yil önce geçirdigim kaza sonucu omurilik felci oldum. 2020 yilinda tekrar bir kaza daha yasadim. Omurgada kirik meydana geldi. Toplam 12 tane vida ve platinler var belimde. Bel altimda suanda kismi felçler var. 7 yildir da filografi ile ugrasiyorum. Filografi ile ugrasmamda ki en büyük nedenlerden biri rehabilite edici özelligi. Niyetimiz bu dünyada hos bir seda birakmak hem de insanlarimiza faydali olabilirsek ne mutlu bize. Özellikle engelli arkadaslarimizin farkli dallarda ugrasabilecekleri muhakkak bir seyler vardir. Hayatimizda her türlü zorluklar meydana gelebilir ama hiç birinde de hayata küsmememiz lazim. Her seyin üstesinden devletimiz, milletimiz ile el ele vererek gelmemiz mümkün. Yeter ki azim olsun. Azmin elinden hiçbir sey kurtulmaz. Filografiyi insanlarimiz duydukça, ilgi gösterdikçe potansiyel olusmaya basliyor. Üç bes derken genis kitlelere ulasmak söz konusu oluyor. Ne kadar çalisirsak Rabbimiz o kadar imkan sunar. Yeter ki çalisalim” dedi.

Kaynak: İHA