TBMM'den Israil'in Refah Saldirisina Ortak Kinama

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Meclis Baskanligi tezkeresiyle Israil’in Refah saldirisi kinandi. Tezkerede, “Son Refah saldirisiyla insanliga karsi suçlarin en rezil örnegini gerçeklestiren Israil’in eylemleri apartheid rejimi uygulamalarinin da ötesine geçerek bir soykirima dönüsmektedir” denildi.

TBMM Genel Kurulunda TBMM Baskani Numan Kurtulmus’un imzasini tasiyan "Israil’in Refah Katliamlarina Karsi Bildiri" baslikli tezkere okundu. Tezkerede, “Uluslararasi mahkemelerin tüm kararlarini hiçe saymaktan çekinmeyen, isgalciligi ve zalimligiyle bilinen Netanyahu yönetimindeki Israil, sivil yerlesim alanlarini hedef almayi sürdürmektedir. Uluslararasi Adalet Divaninin operasyonlarin durdurulmasi kararina ragmen siyonistlerin vahseti tüm dünyanin gözü önünde devam etmektedir. Insanlik cephesi karsisinda yalniz kalmaya mahkûm Israil’in Gazzelilere uyguladigi baski ve zulüm politikalari tüm Filistin’i yasanmaz hale getirmektedir. Isgalci Israil yönetimi, Gazzeli kardeslerimizin güvenli alan olarak gösterilen Refah’taki çadirlarini dahi yakici silahlarla bombalayarak yüzlerce masumun kanina girmistir. Uluslararasi antlasmalari ve hukuk kurallarini hiçe sayan Netanyahu ve çetesi, bu cinayetlerle dünyada esi benzeri olmayan bir irkçiligi pervasizca sergilemektedir. Son Refah saldirisiyla insanliga karsi suçlarin en rezil örnegini gerçeklestiren Israil’in eylemleri apartheid rejimi uygulamalarinin da ötesine geçerek bir soykirima dönüsmektedir” denildi.

Refah katliami ve insanlik suçlarina sessiz kalmamanin her bir ferdin ve insan haklarina deger veren her bir ülkenin boynunun borcu oldugu vurgulanan tezkerede su ifadelere yer verildi:

“Vicdanli, adil halklarin basini çektigi insanlik cephesi nasil ki Holokost’u lanetlemekteyse, bugün de siyonist çetenin Holokost’un ardina siginarak Gazzelilere yönelik gerçeklestirdigi bu katliamlari ve Israil yönetimini telin etmektedir. Uluslararasi hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan katliamlari bir kez daha lanetliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tüm kurumlariyla tek ses olarak, Israil’in durdurulmasi ve ateskesin saglanmasi yönündeki tavrini uluslararasi camiada açikça ilan etmektedir. Milletimizin kalbi de masum Gazze halkiyla birliktedir. Refah’tan gelen görüntüleri hiçbir zaman unutmayacak ve yasanan katliamin faillerinin hak ettikleri cezaya çarptirilmalari için çaba sarf etmeye araliksiz devam edecegiz. Netanyahu ve çetesi, insanlik vicdaninda mahkûm edildigi gibi uluslararasi mahkemeler önünde de yaptiklarinin hesabini verecektir” ifadeleri kullanildi.

Israil’i durdurmak adina tüm dünya milletlerine ve meclislerine seslenilen tezkerede, “Uluslararasi toplum ve devletler, Filistin’in taninmasi gibi hakkaniyetli ve zorunlu adimlari atmaya süratle devam etmeli ve Israil yönetimi tamamen yalnizlastirilmalidir. Esas gaye, Filistin halkinin insan haysiyetine uygun bir hayata kavusturulmasidir. Bu sebeple öncelikle katliamlarin derhal durdurulmasi için harekete geçilmelidir. TBMM olarak ilgili tüm kurumlarimizla birlikte hukuki süreci özenle takip ederek, uluslararasi camiada Filistin’e destek saglamaya devam edecegiz. Son Refah saldirilarinin sorumlulari da cezasiz kalmayacaktir. Bu vesileyle BM Güvenlik Konseyi’ni acilen toplanmaya ve Israil’in saldirilarina son vermesi hususunda karar almaya davet ediyoruz. Insanlik onuruna ve uluslararasi hukuka saygi gösterilerek, masum insanlarin can güvenligi ivedilikle saglanmalidir. Bu bildirinin oylanarak kabul edilmesi ve alinan kararin Resmi Gazete’de yayimlanmasi hususunu Genel Kurulun tasviplerine arz ederim” denildi.
Kaynak: İHA