Aksaray'in Uluirmak'i Temizleniyor

Aksaray’in sehir simgesi olan Uluirmak belediye tarafindan temizleniyor. Akinti yoluyla gelen atik ve balçiklar temizlenerek hem kötü görüntü hem de çevrede olusabilecek kötü kokunun da önüne geçiliyor.

Aksaray'in Uluirmak'i Temizleniyor
Sehrin tam ortasindan geçen ve Karasu mevkiine kadar uzanan oldukça uzun bir alani kapsayan Uluirmak kanalinda temizlik çalismalari Aksaray Belediyesi ekiplerince rutin olarak yapiliyor. Belediye Baskani Evren Dinçer’in talimatlari dogrultusunda kanal içerisinde sabahin erken saatlerinde baslayan temizlik çalismasi is makinalari ile günün ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Uluirmak içerisinde ve sehir genelinde yürütülen temizlik çalismalari ile ilgili açiklamalarda bulunan Baskan Dinçer, temiz ve nezih bir Aksaray için sehrin her noktasinin belirli periyotlarda temizlendigini belirtti.

Baskan Dinçer, “Çevre temizligi toplumun sagligini etkileyen önemli bir faktördür. Bu nedenle çevremizi temiz tutmamiz ve korumamiz gerekiyor. Biz sehrimizi tüm caddeleriyle sokaklariyla toplu kullanim alanlari ile evimiz gibi görüyoruz. Göreve geldigimiz günden bugüne evde temizlik çalismalarindan konteyner, çim çit kaplamalarina, dezenfektan islemlerinden cami temizligine kadar her alanda temiz ve nezih bir sehir için çalisiyoruz. Sehrimizin simgelerinden biri olan Uluirmak içerisinde baslattigimiz temizlik çalismalariyla hem çirkin görüntünün hem de muhtemel olusacak kötü kokunun önüne geçmis olacagiz. Yagislar ve bilinçsizce atilan çöplerin etkisi ile kirlenen Uluirmak’ta belediye olarak belirli periyotlarda temizlik çalismalari yapiyoruz. Vatandaslarimizin da bize destek vermesi için duyarli olmasini istirham ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA