Ahlat'ta Üretilen Konteynerlere Yogun Talep

Bitlis’in Ahlat ilçesinde istenilen ebat ve çesitlerde üretilen konteynerlere her geçen gün talep artiyor.

Ahlat'ta Üretilen Konteynerlere Yogun Talep
Genis tarim arazileriyle bilinen Ahlat, üretim sezonunda binlerce tarim isçisine ev sahipligi yaparken, birçok çiftçi ise isçilerin günlük yasamini kolaylastirmak için konteyner kullanimini tercih ediyor. Ahlat’ta yillardir sanayide demir dograma ve konteyner üretimiyle ugrasan Sefa Alacan, son yillarda özellikle çiftçiler tarafindan konteynerlere ciddi bir talep oldugunu söyledi.

Konteyner üreticisi Sefa Alacan, “Yaklasik 10 yildan fazladir demir dograma isiyle ugrasiyorum. Son yillarda ise çiftçilerin talebi üzerine konteyner üretimine basladik. Gelen talepler üzerine ürettigimiz konteynerleri her geçen gün gelistirmeye gayret ediyoruz. Yaptigimiz konteynerlerde mutfak, banyo ve yatak yeri bulunuyor. Yapimi 10-15 günü buluyor. Tüm zorlu sartlara dayanikli bir konteyner üretimi yapiyoruz. Gelen olumlu geri dönüslerden ise oldukça memnunuz. Su anda çalistigimiz yer aslinda biraz küçük geliyor. Insallah ilerleyen süreçte bu konuda tesvik alabilirsek seri üretime geçebiliriz” dedi.



“Karavan üretimine hazirlaniyoruz”

Alacan, gelen talebe göre istenilen ebatlarda ve çesitlerde konteyner ürettiklerini belirterek, ilerleyen süreçte ise karavan üretimine baslayacaklarini söyledi.

Alacan, “Konteynerleri gelen talebe göre karavan türünde de yapmaya hazirlaniyoruz. Su anda ürettigimiz modelde konteynerlerin fiyati 240 ile 260 bin TL arasinda degisiyor. Ama karavan türlerinde ve büyük ebat konteynerlerde fiyat biraz daha yüksek olur” diye konustu.

Kaynak: İHA