Tilki Kümese Bekçi Oldu

Amasya’nin Suluova ilçesinde yasayan elektrik tesisatçisi Sefa Uysal, kazada yaralanan yavru tilkiyi evine götürüp iyilestirerek hayata döndürdü. Uysal ailesinin bahçesinde güvercinlerle ayni kümesleri paylasip adeta kümes bekçisi olan sevimli tilki sagligina kavustuktan sonra ait oldugu dogaya salinacak.

Tilki Kümese Bekçi Oldu
Suluova’da 3 gün önce iki tilkiye araç çarpti. Biri telef oldu, digeri yaralandi. Olayi gören arkadaslari daha önce benzer durumlarda hayvanlara yardim etmesiyle bilinen Sefa Uysal’a haber verdi. Geç saatlerde yavru tilkiyi evine götüren Uysal, komadaki hayvani sobanin karsisina alip sabaha kadar kendine gelmesini bekledi. Su ve süt verip toparlanmasini sagladi. Ayrica hayvanlarina kullandigi ilaçlardan sürerek üzerindeki parazitlerden de arindirdi.

“Tilki kümes bekçisi oldu”

‘Umut’ adi verilen yavru tilki, köpek ve güvercinlerin bulundugu bahçede kümese konuldu. Kisa sürede güvercinlere de alisti. Bu durumu sasiran 30 yasindaki Uysal, “Dogada avci olan tilki, bizim burada kümes bekçisi oldu” dedi.



“Doga hayvani dogaya aittir”

Hayatini kurtardigi sevimli misafirini bir süre sonra ait oldugu dogaya salmak için Doga Koruma ve Milli Parklar Amasya Subesi görevlilerine teslim edecegini belirten Uysal, “Bu sekilde muhtaç hayvanlara sürekli yardim ediyorum. Tilkinin de hayatini kurtardigim için mutluyum. Tamamen iyilestikten sonra salacagiz. Çünkü doga hayvani dogaya aittir” diye konustu.

Kaynak: İHA