Akbiyik, Güven Tazeledi

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin (ZGC) 35. Olagan Genel Kurulu cemiyet binasinda gerçeklestirildi.

Akbiyik, Güven Tazeledi
ZGC 35. Olagan Genel Kuruluna siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile gazeteciler katildi.

Saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Olagan Genel Kurulun Divanina TGF Baskani Yilmaz Karaca, Gebze Gazeteciler Cemiyeti Baskani Levent Altun, Avrasya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Oguzhan Bayrak yer aldi.

ZGC baskani Derya Akbiyik yaptigi konusmada gazeteciligin zorluklarina degindi. Akbiyik, “Zonguldak Gazeteciler Cemiyetinin üç yillik çalisma raporu ve faaliyet alanlari kapsaminda yogun çalismalar gerçeklesmistir. ZGC kendi adina ülke genelinde çok önemli bir STK görevi üstlenmektedir. Ülkenin en büyük gazeteciler örgütü olarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nda Yilmaz Karaca genel baskanliginda ZGC olarak icra kurulunda önemle yer almaktayiz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basin Vakfi’nda icrada ve kurullarda temsil edilmekteyiz. Türk Dünyasi Gazeteciler Federasyonu’nda ZGC yurt disi ve yurt içi koordinasyon sorumlusu olarak baskan yardimciligi ile yer almaktadir. Basin Konseyi üyeligimiz ise devam etmektedir” dedi.

Genel kurulda davetlileri konusmasinin ardindan divan baskanligina seçilen TGF Genel Baskani Yilmaz Karaca da konusma yapti. Genel kurul yeni yönetim kurulunun oylanmasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA