Yozgat'ta 17 Yilda 208 Bin Keklik Üretilerek Dogaya Salindi

Yozgat Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü Kanatli Yaban Hayvani Üretim Tesislerinde, popülasyonu artirmak ve yaban hayatinin desteklenmesi adina 17 yilda 208 bin keklik üretilerek dogaya salindi.

Yozgat'ta 17 Yilda 208 Bin Keklik Üretilerek Dogaya Salindi
Yozgat Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü Kanatli Yaban Hayvani Üretim Tesislerinde kinali kekliklerin üretimi basladi.

2007 yilindan itibaren tesiste, üretilen keklikler belirlenen zaman dilimlerinde dogaya saliniyor. 17 yilda 208 bin kinali kekligin üretiminin gerçeklestirildigi tesiste 2024 yili itibariyle 4 bin 100 kekligin üretimi gerçeklestirilecek. Yozgat’ta üretilen bu keklikler Çanakkale, Bursa, Bolu, Bilecik gibi 8 ilde dogaya salinacak.

Güzel görüntüsü ve ötüsüyle bilinen, ekolojik sistemin korunmasina katki saglayan kinali keklikler, dogada süne yedikleri için çiftçinin dostu olarak tarimsal üretime de katki sagliyor.

“Bu yil 4 bin 100 kinali keklik üretilecek”

Yozgat Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdür Cihan Egilmez tesiste 17 yilda 208 bin kinali keklik üretildigini söyleyerek, “Tesisimiz Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü Yozgat Ili Çalatli Yaban Hayvani Üretim Tesisi 2007 yilinda kuruldu. Bu tesiste 208 bin adetin üzerinde kinali keklik üretimi yapildi. Yillar itibariyle 35 ilimizde kinali keklik yerlestirilmesi yapildi. 2024 yili içerisinde 4 bin 100 adet üretim programimizi gerçeklestirmis durumdayiz. Bu yil içerisinde burada üretilen kinali keklikler Çanakkale, Bolu, Bursa, Bilecek gibi 8 ilde dagitimi olacak. Bu üretimdeki maksadimiz tabiat içerisinde dogal dengesi bozulmus olan kinali keklik popülasyonunu tekrar dengeye sokmaktir. Bu salimlar bu illerde ava kapatilmis alanlarda yapilacaktir.” dedi.

Kaynak: İHA