Okuma Sampiyonlari Ödüllerini Aldi
Nilüfer Belediyesi’nin bu yil 13’üncüsünü gerçeklestirdigi “Boyun Kadar Kitap Oku” projesine ilk ve ortaokul seviyesinde toplam bin 743 ögrenci katilarak, 68 bin 977 kitap okudu. Degerlendirme kurulunun belirlemeleri sonrasinda en fazla kitap okuyan ögrenciler, düzenlenen törenle ödüllerini aldi.

Nilüfer ilçesindeki devlet okullarindan bin 24’ü ilkokul ve 719’u ortaokul olmak üzere projeye basvuran bin 743 ögrenci, toplam 68 bin 977 kitap okudu. En fazla kitap okuyan ögrenciler, düzenlenen törende ödüllendirildi.
Ögrencileri kitap okumaya tesvik etme ve bu aliskanligi yayginlastirma amaciyla yürütülen “Boyun Kadar Kitap Oku” projesinin ödül töreni, Bursa Akademik Odalari Birligi (BAOB) Sahne’de yapildi. Törene, Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, Nilüfer Belediye Baskan Yardimcilari Okan Sahin ve Tezcan Öztürk, Nilüfer Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Mehmet Orhan, 2440. Bölge Rotary Federasyon Baskan Yardimcisi Mustafa Boga ve üyeleri, Misi Yazievi konugu yazar Nurdane Özdemir Sagkan, okul idarecileri, ögrenciler ve veliler katildi.
6 milyon 84 bin 707 sayfa kitap okundu
Programin açilisinda konusan Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, çocuklarin gelecegini aydinlik kilmak için ellerinden geleni yaptiklarini belirterek, bu projeyle çocuklarda okuma aliskanligini gelistirmeyi, onlarin kitap ve kütüphanelerle iliskilerini güçlendirmeyi ve onlari, bilgi okyanusunun sonsuz derinliklerine dalmaya tesvik etmeyi amaçladiklarini kaydetti.
Dogru yönlendirmeler ve desteklerle çocuklarin potansiyellerini kesfedebileceklerini ve onlari, daha donanimli bireyler haline getirebileceklerini ifade eden Özdemir, “Bu dogrultuda bu yil 13’üncü kez gerçeklestirdigimiz ‘Boyun Kadar Kitap Oku’ projemizin her geçen yil daha da ilgi görmesi ve büyüyerek yoluna devam etmesi, bizleri oldukça mutlu ediyor. Bu yil 2 bin 900 ögrencimiz etkinligimize basvuru yapti. Bunlardan bin 743’ü yil sonunda okuduklari kitaplarin özetleriyle projeye katildi.
390 ögretmenimiz de bu güzel yolculukta ögrencilerimize destek oldu. Etkinligimize katilan ögrencilerimiz bu yil, 68 bin 977 kitabi okuyarak, tam 6 milyon 84 bin 707 sayfayi çevirdi. Bu kadar kitap okunmasina vesile olmak bizim için büyük gurur. Elbette gelecege dair umutlarimizi da artiriyor” dedi.
Bu projenin hayata geçmesinde en önemli mimarlarin ögretmenler olduguna dikkat çeken Özdemir, özverili çalismalari nedeniyle onlara tesekkür etti. Konusmasinda, ögrencilere de ayri bir yer ayiran Baskan Sadi Özdemir, “Sizler bu projenin asil kahramanlarisiniz. Kitaplara olan sevginiz, okuma tutkunuz ve ögrenme merakinizla bizlere ilham oldunuz. Unutmayin, kitaplar en iyi dostlariniz ve bilgi en güçlü silahinizdir. O yüzden bu yarismanin kazanlari, yüreklerinde okuma sevgisi besleyen, ögrenme merakiyla kitaplarin sayfalari arasina karisan bütün ögrencilerimizdir. Sizler, gelecegimizin teminatisiniz ve sizinle gurur duyuyoruz” diyerek, projede emegi geçenleri kutladi.
2440. Bölge Rotary Federasyon Baskan Yardimcisi Mustafa Boga da, 2012 yilinda 194 ögrenci ile baslayan “Boyun Kadar Kitap Oku” projesinin büyüyerek bugünlere geldigini söyledi.
Boga, kitap okumayi sevdirmek ve yasamin bir parçasi haline getirmek, çocuklar arasinda okuma aliskanligi olusturmak ve yayginlastirmak, kitap ve kütüphaneyle iliskilerini güçlendirmek amaciyla projenin hayata geçirildigini hatirlatti.
Nilüfer Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Mehmet Orhan da, ögrencilerin okumasinin önemini vurgulayarak, velilerin de okuma etkinliklerine katilmasinin önemli oldugunu kaydetti.
“Boyun Kadar Kitap Oku” etkinliginin 13’üncü yilini geride biraktigini hatirlatan Orhan, “Projemiz her yil daha da çok sayida ögrencimizin katilimiyla büyüyor. Okunan her bir kitapla birlikte ögrencilerimizin dimaglari aydinlaniyor, kelime hazneleri genisliyor. Okuyan, sorgulayan ögrencilerimiz analitik düsünmeyle gelecegimize isik oluyorlar” diye konustu.
Programa davetli katilan basarili sporcular Aylin Acar, Hüseyin Koç, Kerem Can Acar ve Tugçe Hocaoglu Coskun ise kitap okumanin insana kazandiracagi faydalardan da bahsetti.
Konusmalarin ardindan ödül törenine geçildi.
Nilüfer Kütüphaneleri ile etkilesimi en yüksek olan kitap kurtlarina verilen “Kütüphane Dostu Ödülleri” de, törende sahiplerini buldu. Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, “Kütüphane Dostu” seçilen Alper Hamza Çoban, Eyüp Ayaz Havuz, Hilal Bakan, Kardelen Kaymaz, Ozan Havuz’a ödülünü verdi.
Nilüfer Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Mehmet Orhan; projeye katilim orani en yüksek okullar arasinda yer alan Görükle Dumlupinar Ilkokulu, Hasanaga Ortaokulu, Ögretmen Mehmet Aras Ilkokulu, Hasanaga Sehit Piyade Er Kadir Çavusoglu Ortaokulu müdürlerini tebrik etti.
2. ve 8. sinif arasinda ödül almaya hak kazanan ögrenciler de, ögretmenleri ile birlikte sahneye çikarak, ödüllerini aldi. Günün sonunda ödül alan herkes sahneye çikarak, bu güzel ani ölümsüzlestirdi.
