Insaat Sektörünün Baskent Bulusmasi

Ankara Ticaret Odasi’nin (ATO) 35 No’lu Ikamet Amaçli Insaat Müteahhitligi Meslek Komitesi ve 63 No’lu Proje Hizmetleri Meslek Komitesi’nin, Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birligi (TMMOB) Mimarlar Odasi Ankara Subesi is birligiyle düzenledigi "Sektör Paydaslari Konusuyor" paneller dizisinin ilki, belediyeler, sivil toplum kuruluslari ve sektör temsilcilerinin yogun katilimiyla yapildi.

ATO ev sahipliginde gerçeklesen panelde, sektörün yasadigi sorunlar ve çözüm önerileri, konusunda uzman panelistlerce detayli olarak ele alindi.

ATO Baskani Gürsel Baran ile TMMOB Mimarlar Odasi Ankara Sube Baskani Derya Basyilmaz, ATO 35 No’lu Ikamet Amaçli Insaat Müteahhitligi Meslek Komitesi Baskani ve Türk Dünyasi Mühendisler Mimarlar Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Mertoglu panel açilisinda birer konusma yapti. Programa, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Ilik, Ali Ihsan Güçlü ve Ali Yildiz, Mamak Belediye Baskan Yardimcisi Ugur Sari, ATO’nun 35 No’lu Ikamet Amaçli Insaat Müteahhitligi Meslek Komitesi ve 63 No’lu Proje Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleri ile TMMOB Mimarlar Odasi Ankara Subesi üyeleri ve çok sayida sektör temsilcisi katildi.



Dünyada Türk müteahhitlerin izi var

Türkiye’nin insaat sektöründe dünyada en önemli ülkelerden biri oldugunu belirten Baran, yurt disi müteahhitlik hizmetlerinde Türkiye’nin dünyada Çin’in ardindan ikinci sirada geldigini söyledi.

Baran, “Insaat sektörü, ekonomimiz için lokomotif bir sektör. 2003 yilindan bu yana Türkiye’nin ortalama büyüme hizi yaklasik yüzde 5,40 düzeyinde iken, insaat sektörünün, aralarda ivme kaybettigi dönemlere ragmen, ortalamasi yüzde 6’nin altina inmedi. Gayrisafi Yurt Içi Hasilamizda önemli paya sahip, gerek yurt içi gerekse yurt disi projeleriyle, ülkemizin kalkinmasinda öncü rol üstleniyor. Bu alanda dünyadaki en önemli ülkelerden biri durumundayiz. Dünyanin neresine giderseniz gidin Türk müteahhitlerin izi var” dedi.

Baran, 1980’lerden itibaren sektörde faaliyet gösteren isletme sayilarinda artis yasandigini kaydeden Baran, insaat sektörünün yasadigi sorun ve zorluklarin çözüme kavusturulmasi açisindan planlamanin önemine de dikkati çekti. Baran, “Insaat sektöründe planlamaya ihtiyaç var” diye konustu.



Panelin ikincisi Haziran’da

Açilis konusmalarinin ardindan ATO Baskani Baran, katilimcilara plaket takdim etti.

Panel, Yildirim Beyazit Üniversitesi Mimarlik Bölümü Bölüm Baskani Doç. Dr. Seyda Emekçi’nin moderatörlügü, ATO Meclis Üyesi Mücahit Sentürk, Türk Serbest Mimarlar Dernegi Baskan Yardimcisi Ragip Günes Gökçek, Sehir Plancisi Musa Özalp, TMMOB Mimarlar Odasi Ankara Subesi Yönetim Kurulu Üyeleri Zeynep Tas Gökdogan ve Saltuk Furkan Topçu ile Sehir Plancisi Dr. Kadir Hakan Yazar’in katilimi ile gerçeklesirken; sektörün sorunlari ve çözüm önerileri detayli olarak ele alindi.

Paneller dizisinin ikincisi yine ATO ev sahipliginde, Haziran Ayi içinde gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA