Bora Kaplan Davasina Devam Edildi

Suç örgütü lideri oldugu ileri sürülen Ayhan Bora Kaplan ile suç örgütü süphelisi 20’si tutuklu 61 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Suç örgütü lideri oldugu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan’in içerisinde bulundugu 20’si tutuklu 61 sanigin yargilanmasina Ankara 32’nci Agir Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Durusma baslangicinda mahkeme baskanindan söz alan sanik Bora Kaplan, 16 Nisan’da görülen davanin ikinci durusmasinda mahkeme baskanina yanlislikla, ‘efendim bir tanem’ dedigi için neden simdi gündem oldugunu anlayamadigini söyleyerek, “Ilk durusmaya çiktigimda, kendimi kaptirmisim olaylari anlatiyorum, sehven, gayriihtiyari ‘efendim bir tanem’ dedim. Sizden özür dilemistim, yine özür dilerim. Hayatim boyunca devletin hiçbir memuruna saygisizlik yapmadim. Sabikam vardir, sicil kaydim vardir ama memura mukavemet yoktur. Gözaltinda o kadar sey yapildi, tek mukavemetim olmadi. Biraz adaletli olmak lazim” ifadelerine yer verdi.

Saniklardan Baris Kurt ise bilirkisinin hazirladigi HTS raporunun gerçekleri yansitmadigini iddia etti.

Aldiklari baska raporla müsteki Erkan Dogan’in anlattiklarinin dogru olmadigini ortaya koydugunu söyleyerek, “Benim söyleyeceklerim, ben yapmadim, ben etmedim degil. Ben bilgili, belgeli seyler anlatacagim. Erkan Dogan’in HTS kayitlarina iliskin sizden inceleme yapmanizi rica etmistim. Sanirim bakmadiniz. Niye bakmadiniz anlamiyorum. Inanmayin, ama bir bakin Allah askina. Erkan Dogan’la bazimiz da yolumuz da kesismiyor. Geçen sefer anlattiklarimdan sonra Erkan Dogan’in beyanlarini düzelttiler. Bugün anlattiklarimdan sonra da düzeltme yaparsa hiçbirinize hakkimi helal etmem” ifadeleriyle suçlamalari reddederek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme, tutuklu saniklarin taleplerinin ardindan sanik avukatlarinin taleplerini dinledi. Bora Kaplan’in avukati, Kaplan’in gözaltina alinmasinin yasadisi olduguna deginerek HTS kayitlariyla ilgili raporu hazirlayan bilirkisinin kisa süre önce Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Baskanligi (KOM)’dan ayrilan bir polis oldugunu, bazlari yalan yanlis tanzim ettigini belirterek bilirkisi hakkinda evrakta sahtecilikten suç duyurusunda bulunulmasini talep etti. Avukat, mahkeme baskanina, "Lütfen kamuoyu baskisi ve bu kumpasa karsi bize yardim edin" dedi.

Durusma yarin devam etmek üzere ertelendi.
Kaynak: İHA