Baskan Zeyrek, A Takimini Tanitti

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa’da görev yapan ulusal ve yerel basin temsilcileri ile toplantida bir araya geldi. Göreve geldigi günden itibaren Manisa’da hayata geçirdigi projelere deginen Baskan Zeyrek, Büyüksehir Belediyesi’nin A takimini basina ve kamuoyuna tanitti.

Baskan Zeyrek, A Takimini Tanitti
Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa’da görev yapan ulusal ve yerel basin mensuplarinin katildigi toplantida Manisa’yi gelecege tasiyacak üst yönetim kadrosunu tanitti. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek’in ekibinde Genel Sekreter Burak Deste, Genel Sekreter Yardimcilari Oguz Murat Pinar, Ulas Aydin, Ali Kiliç, Pinar Mine Hacialibeyoglu, Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Dairesi Baskani Zeynep Çetinkaya, Finans Danismani olarak Ferhat Murat görev yapacak.

Projeler hakkinda bilgiler verdi

Göreve geldigi günden itibaren hayata geçirdigi ilk 2 ton suyun 1 liradan vatandaslarin kullanimina sunulmasi ve kartli sayaç zorunlulugunun ortadan kaldirilmasi, toplu tasima esnafina ücretsiz binis basina verilen destegin arttirilmasi, huzurevi sakinlerine verilen 1000 liralik destegin 3 bin 504 liraya çikarilmasi, hallerdeki esnaflarin otoparkta ücretsiz bekleme süresinin 2 saate yükseltilmesi, sehir disina götürülen cenazelerden kilometre basina ücret alinma uygulamasinin kaldirilmasi, memurlara verilen sosyal denge tazminatinin tavan ücrete yükseltilmesi, sembolik bir ücretle Büyüksehir Belediyesi’nin tesislerini kullanan Manisa Futbol Kulübü’nden tesislerin geri alinmasina kadar birçok noktaya deginen Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, birçok konuya deginerek basin mensuplarini bilgilendirdi.

“Kalemleriniz artik özgür olacak”

Toplantiya katilan basin mensuplari ile tek tek selamlasan Baskan Zeyrek, basin mensuplari ile bir araya gelmekten mutluluk duydugunu söyledi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, “Halkimizin büyük teveccühü ile Büyüksehir Belediye Baskani olarak seçildik. Burada emegi geçen, bizlere destek olan veya olmayan, bütün basin mensubu arkadaslarima tekrardan tesekkür ediyorum. Yerel seçim sürecinde çok güzel günlerimiz oldu, birlikteligimiz oldu. Ama gördügümüz birkaç tane aksaklik vardi. Benim gördügüm aksaklik suydu. Maalesef, siz degerli basin mensubu arkadaslarima destek vermek adi altinda, zaman içerisinde gördügünüz yanlislari yazamamaniz konusunda bazi direktifler verildigini gördüm. Bundan sonra bunlarin asla ve asla olmayacagini söylemek istiyorum. Bundan sonraki süreçte ben yerel basinda tüm arkadaslarimla birlikte olacagim. Yerel basin benim için çok önemli. Sizin kalemleriniz artik özgür birakilacak. Biz size bu destekleri verecegiz ama bu destegin karsiliginda bizim yaptigimiz bir yanlisi, size göre yanlis veya eksik gördügünüz seyleri destek alamama kaygisiyla yazamamazlik asla ve asla yapmayin. Dogru neyse dogruyu yansitin, çünkü siz dogruyu yansittiginiz zaman çok degerli vatandaslarim, bu haberleri sizden aliyorlar. Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin geçtigimiz 10 yillik süreçte, Belediye Baskaninin bir yogurt yeme sekli vardi. Ama 31 Mart’tan itibaren bu son buldu. Ben size benim için olumlu haberler yapin diye bu destegi vermiyorum, yerel basini önemsedigim için bu destegi veriyorum. Ve sizlerin var olmasi gerekiyor. Sizlerin varligi bizleri kesinlikle ayakta ve dinç tutacaktir. Halkimiz dogru haber kaynagina ulasacaktir. Benim sizden istedigim tek sey, dogruluk ve dürüstlüktür. Öncelikle bunu belirtmek istedim” ifadelerini kullandi.

“Vatandaslarimiz artik durakta beklemeyecek”

Konusmasinin devaminda toplu ulasima yaptiklari destekten de bahseden Baskan Zeyrek, “Ulasimdaki arkadaslarimiz kontak kapatma noktasina gelmislerdi. Bunlara yaptigimiz destekle toplu ulasimdaki arkadaslarimizda da bir nebze rahatlama sagladik. Önümüzdeki günlerde toplu ulasimdaki araç sayilarini da iki kati oraninda arttiracagiz. Artik vatandaslarimiz durakta bekleme durumunda kalmayacaklar. Toplu ulasim araçlarinda hepinizin bildigi gibi bir önceki belediye baskanimizin boy boy fotograflari vardi. Bu bir diretmeydi. Bunlarin hepsini söktürdük. Yalnizca Manisa Büyüksehir Belediyesine ait araçlarda Türk Bayragi ve Atatürk’ün resmi olacak. Geri kalan toplu ulasimdaki herkese de reklam alma özgürlügü tanidik, onlarin da ekonomisine bir nebze de olsa dokunmak istedik” dedi.



“Hal esnafinin ücretsiz bekleme süresi 2 katina çikti”

Hallerdeki ücretsiz bekleme süresini iki katina çikardiklarini belirten Baskan Zeyrek, “Esnaflarimizin hallerimizde otopark bekleme süreleri bir saatle sinirliydi. 1 saat kendilerine yetmiyordu. 1 saatin üzerinde isleri bitmeyen esnaflarimiz, ekonomik olarak kendilerine yara açacak sekilde ücret ödüyorlardi. 1 saatlik bekleme süresini 2 saate çikarttik. Artik esnafimiz hallere gidip, 2 saat içerisinde mallarini yüklüyorlar ve bunun karsiliginda bir bedel ödemiyorlar’ dedi.



“Memurlarin SDS tazminati tavan ücretten ödenecek”

Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü’ndeki personellerin ekonomilerine destek olmak amaciyla sosyal denge sözlesmesini imzaladiklarini aktaran Baskan Zeyrek, “Bugün memurlarimizla ilgili bir toplu is sözlesmesi yaptik. Memurlarimizin sosyal denge tazminati kimilerinde yüzde 50, kimilerinde yüzde 70 oraninda pay alabiliyorlardi. Manisa Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü’nde çalisan memurlarimiza yüzde 120 en üst, tavan seviyesinden sosyal denge tazminati haklarini verdik. Ve birlikte çalistigim mesai arkadaslarima da bir nebze de olsa ekonomik açidan rahatlama sagladik” diye konustu.



“Tesisler yine Manisalilarin kullaniminda olacak”

Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne ait olan spor tesislerinin özel bir sirket olan Manisa Futbol Kulübü tarafindan komik bir rakama kiralandigini, bu kararin da iptal edildigini dile getiren Baskan Zeyrek, “Özel bir sirket olan Manisa Futbol Kulübü, belediyenin tesislerini yaklasik 7-8 yildir çok komik, sembolik rakamlara kullaniyor. Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin personelini, aracini kullaniyor. Mazotunu, basinini kullaniyordu. Ama bu kabul edilebilir bir sey degildi. Son meclisimizde aldigimiz kararla da tesislerimizi, halkimiza tekrardan geri kazandirdik” dedi.

Baskan Zeyrek, toplantinin son bölümünde basin mensuplari tarafindan yöneltilen sorulari yanitlayarak, bilgilendirmede bulundu.
Kaynak: İHA