Çay Sektörü Mercek Altinda

Rize’de çay sektöründe faaliyet gösteren isletmeler mercek altina alindi.

Çay Sektörü Mercek Altinda
Çay sezonunun baslamasiyla Rize Defterdarligi da harekete geçti. Üreticiden çay alan firmalarin belge düzenine uygunlugu olup olmadigi, kayit disi ürün alip almadigi ve kayit disi istihdam saglayip saglamadigi noktasinda denetlendi. Yapilan denetimler sonucunda 12 mükellefe ceza kesildi.

Rize Defterdarligindan yapilan açiklamada denetimlerin yogun bir sekilde devam edeceginin alti çizilerek “Ilimiz ekonomisinin lokomotifi olan çay sektöründe faaliyet gösteren isletmeler nezdinde mal hareketlerine iliskin belge düzeninin kontrol altina alinmasi, kayit disi hareketlerin kayit altina alinmasi amaciyla her dönem oldugu gibi 2024 çay sezonunun her sürgün döneminde de etkin yaygin ve yogun vergi denetimi yapilacaktir” ifadeleri kullanildi.

Firmalarin belge düzeni, kayit disi ürün ve kayit disi istihdam konusunda denetleneceginin altinin çizildigi açiklamanin devaminda “Bu önem verilecek olup, gerektiginde belge düzenine uymayan isletmeler nezdinde de fiili envanter çalismasi yapilacaktir. Rize Defterdarligi tarafindan yapilan denetimler sonucunda 12 mükellefe ceza tutanagi düzenlenmis olup denetimler devam etmektedir. Bu itibarla mükelleflerimizin herhangi bir cezai müeyyide ile karsilasmalari açisindan Vergi Kanunlari’nin belge düzenine iliskin hükümlerine uyum saglamalari önem arz etmektedir” denildi.
Kaynak: İHA