Yozgat'ta 'Yerel Basin Çalistayi' Düzenlendi

Yozgat Bozok Üniversitesi Iletisim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ve Haber Toplulugu tarafindan “Yerel Basin Çalistayi” düzenledi.

Yozgat'ta 'Yerel Basin Çalistayi' Düzenlendi
Erdogan Akdag Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yerel Basin Çalistayi’na ulusal ve yerel basin temsilcileri, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.

Yerel basinin sorunlarinin ve çözüm önerilerinin münazara edildigi çalistayin açilis konusmasini yapan Iletisim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Baskani Doç. Dr. Mehmet Ramazan Yildizgörür, çalistayi düzenlemelerindeki amaçlarinin Yozgat yerel basiniyla iletisim fakültesi ögrencilerini bir araya getirmek ve fikir alisverisinde bulunmak oldugunu söyledi.

Yildizgörür, çalistayda belirtilen görüsler ve yapilan sunumlarin rapora dönüstürülecegini ifade ederek bu raporu da ilgili birimlere, iletisim fakültelerine ve Iletisim Baskanligina sunacaklarini ifade etti.

Açilis konusmasinin ardindan Kayseri Erciyes Üniversitesi Iletisim Fakültesi Ögretim Üyesi Mehmet Sena Kösedag “Yerel Basinin Dünü Bugünü ve Gelecegi”, TRT Haber Yayin Editörü Burcu Oral “Bir Elin Nesi Var? Yerel Medya ile Sesi Var”, Yozgat Bozok Üniversitesi Iletisim Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Safak Etike ve Iletisim Fakültesi ögrencisi Kardelen Akyil ise “Yozgat’ta Yerel Medya Izleme” konularinda katilimcilari bilgilendirdi.

“Yerel medya çalisanlarinin sorunlarina çözüm olacak”

Yozgat Bozok Üniversitesi Iletisim Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Safak Etike, “Akademinin bilgisi ile sektörün deneyimini birlestirdigimiz ve bizim de akademisyen olarak gazeteci görüslerini alabildigimiz çok güzel bir çalistaydi. Bunun devamini getirecegiz. Bu çalistayi tüm Türkiye’de yayginlastirarak yerel medya çalisanlarinin sorunlarina çözüm sunmayi amaçliyoruz.” seklinde konustu.

“Gelecegin gazetecilerini motive etti”

Program sonrasi hem yerel basin hem de iletisim fakültesi ögrencileri için verimli bir çalistay gerçeklestirdiklerini degerlendiren Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Zülfiye Acar Sentürk, “Çalistay hem akademik hem de uygulamanin bir karsilasmasi oldu. Birbirimizi destekleyerek ne kadar iyi isler yapabilecegimizi görmemiz açisindan da bize motivasyon oldu. Yerel basindaki arkadaslarin ilgisi ve destegi her anlamda bize deger katti. Bu anlamda yerel basinda neler yapabilecegimizi tartistik ve konustuk. Konuklarimizin anlattiklari gelecegin gazetecilerini motive etti. Bu anlamda da çok kiymetli bir çalistay oldu.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA