Toplu Ulasimda Yüzleri Güldürecek Destekleme

Manisa Büyüksehir Belediyesi, ücretsiz seyahat hakki bulunan 65 yas üzeri vatandaslar, sehit yakini ve gaziler ile engelli vatandaslarin toplu tasima araçlarini gönül rahatligi ile ücretsiz olarak kullanabilmelerinin saglanmasi amaciyla mayis ayi Büyüksehir Belediye Meclisinde alinan karar ile kooperatiflere yapilan desteklemede yüzde 57,6 oraninda artisa gitti.

Toplu Ulasimda Yüzleri Güldürecek Destekleme
Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, ücretsiz binis hakki olan 65 yas üzeri vatandaslar ile sehit yakini, gaziler ve engelli vatandaslarin ücretsiz binislerinde, toplu tasima kooperatiflerine yapilan ücretsiz binis basina destekleme ücretinin 6,5 TL’den 10,25 TL’ye çikmasini sagladi. Manisa Büyüksehir Belediye Meclisinin Mayis ayi toplantisinda karar, oybirligiyle geçti. Alinan kararla birlikte Manisa Büyüksehir Belediyesi sinirlari içerisinde toplu tasima hizmeti yürüten özel tasima kooperatiflerinin 65 yas üzeri vatandaslar, sehit yakini ve gaziler ile engelli vatandaslari ücretsiz olarak tasimalarinin saglanmasi; ücretsiz tasimadan dolayi hizmeti yürüten kooperatiflerin de magdur edilmemesi amaciyla kooperatiflere yapilan ücretsiz binis basina 6,5 TL olan destekleme ücreti 10,25 TL’ye çikartildi. Ilçeler arasinda ve mahallelerden ilçe merkezlerine tasima yapan kooperatiflerin indirimli tasimalarina ise binis basina 5 TL destekleme yapilacagi belirtildi.

Desteklemede yüzde 57,6 oraninda artis yapildi

Konuyla ilgili Manisa Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamada, “Büyüksehir Belediyemiz sinirlari içerisinde yürütülen toplu tasima hizmetlerinin kalitesinin artirilmasi, ücretsiz veya Seyahat Kartlari Yönetmeligi kapsaminda ücretsiz seyahat hakki bulunan 65 yas üzeri vatandaslarimiz, sehit yakini ve gazilerimiz, engelli vatandaslarimizin toplu tasima araçlarina gönül rahatligi ile ücretsiz olarak kullanabilmelerinin saglanmasi amaciyla Mayis ayi Büyüksehir Belediye Meclisimizde alinan karar ile kooperatiflere yapilan desteklemede yüzde 57,6 oraninda artisa gidildi. Özel kooperatifler tarafindan aylik tasinan 500 binin üzerindeki ücretsiz yolcunun binis basina 10,25 TL olarak ücretleri Manisa Büyüksehir Belediye Baskanligimiz tarafindan ödeneceginden 65 yas üzeri ve diger ücretsiz seyahat hakki bulunan vatandaslarimiz gönül rahatligi ile toplu tasima araçlarini ücretsiz olarak kullanabilirler” denildi.
Kaynak: İHA