Ordu'da Engelli Bireyler Bir Günlük Asker Oldu

Ordu Il Jandarma Komutanligi’nda engelli vatandaslar için, ‘Temsili Askerlik Yemin Töreni’ programi düzenlendi. Düzenlenen törende 37 engelli genç tezkere aldi.

Ordu'da Engelli Bireyler Bir Günlük Asker Oldu
Engelliler Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Il Jandarma Komutanligi’nda düzenlenen etkinlikte 37 engelli vatandas asker olmanin heyecanini yasadi. Törende askeri kiyafetler giyerek egitim alan engelliler, yemin töreninin ardindan bir günlük temsili asker oldu.

Töreninde konusan Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Numan Öksüz, engelli gençlere askerlik görevini yapmanin gurur ve onurunu yasatmaktan ve sanli Türk ordusunun serefli birer neferi olarak aralarinda görmekten dolayi mutluluk duyduklarini ifade söyledi.

Albay Öksüz, 185 yildir milletin hizmetinde olan Jandarma Genel Komutanligi saflarinda temsili askerlikle hizmetini yerine getirecek gençlerin, heyecan ve coskuyla askerlik elbiselerini giyerek, kahraman birer Mehmetçik olarak karsilarinda gururla durduklarini belirtti.



"Bir günlügüne de olsa seref verici"

Engelli erler adina konusan Gökdeniz Çaltepe ise, tarifi imkansiz sevinç ve mutluluk içinde olduklarini söyledi.

Vatani görevi sirasinda sehit olanlara Allah’tan rahmet dileyen Çaltepe, “Bizler de vatanimiz için bu kutsal görevimizi yapmak, bu serefli elbiseyi giymek isterdik. Ama bu yasayamadigimiz mutluluk ve onuru bir günlügüne de olsa yasamamiza imkan saglanmasi bizleri ziyadesiyle mesut etti. Bu serefli görevi yaparken sehit olan kardeslerimizin ruhlari sad olsun. Sehit ailelerimize ve gazilerimize saglikli ve mutlu bir yasam diliyorum. Bir günlügüne de olsa bizlere bu serefli görevi yapma firsati veren basta Jandarma Genel Komutanligimiz olmak üzere Il Jandarma Komutanligimiza tüm engelliler adina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan engelli askerlere terhis belgeleri ve hediyeleri protokol üyeleri tarafindan takdim edildi. Program, tören geçisinin ardindan sona erdi.

Törene Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Seyfettin Bilkay, Ordu Cumhuriyet Bassavcisi Hasan Uçak, Idare Mahkemesi Baskani Tayfur Sami Atilgan, Altinordu Kaymakami Erkan Karahan, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Numan Öksüz, Il Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Askerlik Subesi Baskani Per. Asb. Kd. Bçvs. Gökhan Ayhan, Sahil Güvenlik Komutani Üstegmen Semih Gümrükçü, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Harun Tan, daire müdürleri, jandarma personeli, vatandaslar ve engelli bireylerin yakinlari katildi.

Kaynak: İHA