Karaman'da 'Karaman Arkeolojisi' Panel Düzenlendi

Karaman’in Ermenek ilçesinde 18-24 Mayis Müzeler Haftasi çerçevesinde "Karaman Arkeolojisi" konulu panel düzenlendi.

Karaman'da 'Karaman Arkeolojisi' Panel Düzenlendi
Karaman Müze Müdürlügü tarafindan, bir otelin konferans salonunda düzenlenen panelde, Karaman’in arkeolojik geçmisi ve Ermenek bölgesinde yapilan kazilar sonucunda ortaya çikartilan eserler hakkinda bilgi verildi.

Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim, burada yaptigi konusmada, Anadolu cografyasinin çok sayida medeniyete ev sahipligi yapmasiyla arkeoloji alaninda öneminin büyük oldugunu söyledi.



Ortaya çikartilan eserlerle bölgenin turizm alaninda gelismesine katki saglamayi amaçladiklarini belirten Sariibrahim," sunlari kaydetti:

"Anadolu yasamin basladigi günden itibaren insanligin var oldugu bir yer. Yapilan kazilar ve ortaya çikartilan eserlerle bunlara tanik oluyoruz. Göbeklitepe, Efes Antik Kenti ve Anadolu cografyasindaki çesitli yerlerde bunu görebiliyoruz. Topragin altinda yatan bu degerlerin yeryüzünün üstüne çikartilarak, insanlara tanitilmasi ve bunlarin sergilenerek, dünyaya, kültüre ve topluma açilmasi çok önemli."

Kültür ve Turizm Bakanligi Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdür Yardimcisi Bülent Gönültas ise Karaman’in tarih boyunca kültür mirasi noktasinda önemli bir yerde oldugunu vurguladi.

Çalismalar sonucunda elde edilen eserlerin bunun en büyük isareti oldugunu aktaran Gönültas, eserlerin, yapimi tamamlanan müzede sergilenmeye baslamasiyla bölgenin kültürel tarihi ve dokusuna yeni bir deger kazandiracaklarini aktardi.

Ahmet ve Nezahat Kelesoglu Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Sonay Gürgen de vakif olarak yapimini üstlendikleri müzenin tamamlandigini ve yil içinde açilisinin gerçeklestirilmesiyle bölgenin turizm alaninda gelisme gösterecegini belirtti.

Panele, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Ermenek Kaymakami Fatih Erdogan, Ayranci Kaymakami Alptekin Ünlü, Sariveliler Kaymakami Merve Gülsüm Kütük, Basyayla Kaymakami Gizem Karlica, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Murat Alkan, Ermenek Belediye Baskani Mustafa Bozcu ve akademisyenler katildi.

Kaynak: İHA