Türkiye'den Afganistan'a Yardim Eli

Türkiye, sel felaketleriyle mücadele eden Afganistan’a 20. Iyilik Treni ile 619 ton insani yardim malzemesi gönderiyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) koordinasyonunda sivil toplum kuruluslarinin katkilariyla hazirlanan 20. Iyilik Treni, 21 Mayis günü Tarihi Ankara Gari’ndan Afganistan’a hareket edecek.

Afganistan’in kuzey ve orta kesimlerinde 10 Mayis 2024’te baslayan siddetli saganak yagislar sonucu yasanan sel felaketlerinde en az 300 kisi hayatini kaybederken, yüzlerce kisinin de kayip oldugu ifade edildi. Türkiye, AFAD koordinasyonunda kamu kurumlari ve sivil toplum kuruluslarinin destegiyle bugüne kadar Afganistan’a havayolu araciligiyla 7 ton saglik malzemesi, 2 bin adet battaniye ve bin adet gida kolisinden olusan 22 ton insani yardim malzemesi sevk etti.

43 vagon ile 619 ton yardim malzemesi gönderilecek

AFAD ve 17 sivil toplum kurulusunun katkilariyla hazirlanan 600 çadir ile gida, hijyen, temizlik malzemeleri, yatak ve battaniyeden olusan toplam 619 ton insani yardim malzemesi daha 20. Iyilik Treni ile 21 Mayis tarihinde Tarihi Ankara Gari’ndan yola çikacak. 43 vagon ile tasinacak 619 tonluk yardim malzemesi 15-20 gün içerisinde Afganistan’a ulasacak.

Afganistan’da 2022’de yasanan iç karisikliklar ve geçtigimiz yil meydana gelen depremlerde yasanan insani kririzin ardindan Türkiye, 19 Iyilik Treni ile toplamda 8 bin 241 ton insani yardim malzemesi göndererek Afganistan’a yardim elini uzatmisti.
Kaynak: İHA