Jandarma Dron Ile Havadan Denetliyor

Aksaray’da trafik jandarmasi ekipleri kazalarin en aza indirilebilmesi amaciyla çesitli çalismalar yaparken, kara yollari ve köy yollarinda trafigi dron ile havadan denetliyor.

Jandarma Dron Ile Havadan Denetliyor
Meydana gelen trafik kazalarinin önüne geçilebilmesi, en aza indirilmesi ve yasanan can ve mal kayiplarinin önlenmesi amaciyla çesitli çalismalar yapan Il Jandarma Komutanligi Trafik Subesi ekipleri, trafigi dron ile havadan denetliyor. Ilçe, belde ve köy yollarinda görev alan trafik jandarmasi ekipleri, yollarda kural ihlali yapan sürücüleri dron ile metrelerce uzakliktan takip ederek tespitini yapiyor. Isik ihlali, emniyet kemeri kullanimi, seyir halinde cep telefonu kullanimi, uygunsuz serit kullanma, hatali serit degistirme, agir tasitlarin uygunsuz serit kullanimi, araç takip mesafesi, okul ve yaya geçidi önceligi gibi konularda kural ihlali yapan sürücüler havadan dron ile tespit edilirken, uygulama noktasina gelen araçlar burada uyarilarak cezai islem uygulaniyor.

Il Jandarma Komutanligi’ndan yapilan açiklamada, “Trafik kazalarinin en aza indirilmesi, vatandasimizin huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini saglamak amaciyla denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” denildi.
Kaynak: İHA