Devrek'te 'Tarla Günü' Etkinligi

Devrek Ilçesinde çiftçilere yönelik “Tarla Günü” etkinligi düzenlendi.

Devrek'te 'Tarla Günü' Etkinligi
Zonguldak’in Devrek Ilçesinde Il Tarim ve Orman Müdürlügü ve Devrek Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünün organizasyonu ile hayata geçirilen “Tarla Günü” programinda ilçe protokolü bir araya geldi.

Devrek’in Dedeoglu Köyünde düzenlenen programda Egitim ve Yayin Dairesi Baskanligi Yenilik Yayim Projesi kapsaminda Yem Bitkileri Gülü Gelemen Üçgülü’nün tarladaki temsili hasadi gerçeklestirildi.

Düzenlenen etkinlikte konusan Zonguldak Il Tarim ve Orman Müdürü Nihat Agan,” Tarla günü etkinligi düzenlememizin temel amaci çiftçiligin ve tarimin önemini gündemde tutmak, hem de tarimdaki yeni gelismeleri ve bakanligimizin getirdigi yenilikleri size aktarmak amaciyla burada bir araya gelmis bulunmaktayiz. Degisen iklim kosullarina uygun verimi yüksek, kaliteli üretim hedefiyle ekim yapmaktayiz. Bugün burada hep birlikte ekimi yapilan baklagil yem bitkisi olan Gelemen Üçgülü’nün biçimini ve hasadini yapacagiz. Gelemen üçgülü Yenilik Yayim Projesi kapsaminda Karadeniz Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürlügü tarafindan 2020 yilinda tescil edilen, tek yillik serin iklim yem bitkisidir. Ortalama bir metreye kadar uzar yesil ve kuru ot verimi yüksek olan bir bitkidir. Gelemen Üçgülünün avantaji erken gelisme gösterir ve degisik toprak tiplerinde yetisebilmekte, yüksek oranda tohum üretme yetenegine sahiptir. Gelemen Üçgülü yabanci tozlasma ile tozlanir. Bunun için bambus ve balarisi kolonileri için iyi bir nektar ve polen kaynagidir. Tozlasma arilarin etkinligi büyük önem arz etmektedir. Dedeoglu Köyümüzde 153 adet büyükbas hayvan bulunmakta köyümüz bazinda 2023 yili destekleme ödemesi yapilmistir.2022 yili buzagi desteklemesinde 26.000 TL ödeme yapilmistir” diye konustu.

Düzenlenen programa; Devrek Kaymakami Muhammed Evlice, Devrek Belediye Baskani Özcan Ulupinar, Zonguldak Il Tarim ve Orman Müdürü Nihat Agan, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Volkan Hizarci’nin yani sira çok sayida daire müdürleri vatandaslar katildi
Kaynak: İHA