Sel Sulari Mahallede Panige Neden Oldu

Sanliurfa’nin Suruç ilçesinde evlerinde oturan vatandaslar, yagissiz bir havada gelen sel sulariyla büyük bir sok ve panik yasadi. Bir otomobilin sürüklendigi selde su ana kadar herhangi bir can kaybinin yasanmadigi belirtildi.

Sel Sulari Mahallede Panige Neden Oldu
Edinilen bilgiye göre olay, gece saatlerinde Sanliurfa’nin Suruç ilçesine bagli Ekili Mahallesi Pinarbasi Mezrasinda yasandi. Gece evlerinde oturan vatandaslar, yagissiz bir havada aniden gelen sel sulariyla büyük bir korku ve panik yasadi. Buldugu her seyi önüne katan sel suyu, köprünün girisini de tikadi. Köprü girisinde biriken çali ve agaç dallari nedeniyle köprüde yikilma tehlikesi de yasandi. Çali ve dallarin bir kismi suyun siddetine kapilip giderken kalanlar ise çagrilan is makinesi tarafindan temizlendi. Ilk belirlemelere göre su ana kadar park halindeki bir otomobilin suya kapildigi ve herhangi bir can kaybinin yasanmadigi belirlendi.

Yetkililer uyardi

Öte yandan meteoroloji de Sanliurfa için siddetli yagis, sel ve su baskini uyarisinda bulundu. Sanliurfa Valiligi devletin bütün kurumlarini yasanabilecek sel ve su baskinlarina karsi hazirlikli olmalari konusunda uyardi. Büyüksehir ve ilçe belediyeleri de tüm ekiplerini teyakkuza geçirdi.

Mahallede yasayan Aziz Birden, yukari bölgelerde yasanan yagis nedeniyle sel yasandigini ve su ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadiklarini belirtti.

Kaynak: İHA