Perde Isçiler Için Açilacak

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil üçüncüsü düzenlenen Ulusal Isçi Tiyatrolari Festivali’nde sanata deger katacak. Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi ve Bursa Büyüksehir Belediyesi is birligiyle düzenlenen festivalde, hafta boyunca perde tiyatrocu isçiler için açilacak.

Perde Isçiler Için Açilacak
Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi is birligiyle düzenlenen 3. Ulusal Isçi Tiyatrolari Festivali, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Hamiyet Bir Peyk Müzikali” sahnesiyle basladi.

Açilis törenine Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’in yani sira CHP Bursa Il Baskani Nihat Yesiltas ve Marmara Tiyatro Kooperatifi Baskani Necati Arpacik katildi.

Tayyare Kültür Merkezi, Ekim Sanat Sahnesi ve Kafa Sanat Sahnesi’nde 2-8 Mayis tarihleri arasinda devam edecek festivale; birçok fabrikanin tiyatro ekipleri katilacak. Bursali tiyatroseverler, fabrikalarda tezgâh basinda çalisan isçilerin ayni zamanda sahne isiklari altinda nasil usta birer sanatçiya dönüstügüne taniklik edecek.

“Emekçilerimiz, kentimizin çelik dislileridir”

Festivalin açilis töreninde konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, tüm isçilerin 1 Mayis Isçi Bayrami’ni kutlayarak söze basladi.

Baskan Bozbey, “Fabrikalarda, tarlalarda, atölyelerde, insaatlarda, kisacasi yasamin her alaninda özveriyle çalisan emekçilerimiz, kentimizin çelik dislileridir. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de çalismanin ve emegin önemine isaret etmek için “Hiçbir seye ihtiyacimiz yok, yalniz bir seye ihtiyacimiz var, çaliskan olmak.” demistir. Kültür ve sanat; bir toplumun gelismislik düzeyine isaret eder, bu sebeple asla ihmal edilmemesi gereken bir alandir. Bugün de isçi kenti Bursa’mizda, bizlere sanatin herkes için oldugunu gösteren bu anlamli etkinlikte hep beraber olmanin mutlulugunu yasiyoruz.” diye konustu.

8 Mayis’a kadar devam edecek olan festivalde, isçilerin birbirinden güzel oyunlari sahneye tasiyacagini ifade eden Baskan Bozbey, “Bizleri gülümsetecek her bir sanatçimiza, tiyatro grubumuza, fabrikamiza ve is birligi için Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi’ne gönülden tesekkür ediyorum.” dedi.

Gösteri bitiminde, izleyicilerden büyük alkis toplayan “Hamiyet Bir Peyk Müzikali” oyuncularina Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey tarafindan tesekkür plaketleri takdim edildi.
Kaynak: İHA