Malatya'da 200 Gram Pide 10 TL Oldu

Malatya’da 7,5 TL olarak satilan pideler bugününden itibaren yapilan zam ile 10 TL’ye satilmaya baslanildi.

Malatya'da 200 Gram Pide 10 TL Oldu
Ham maddedeki artislar nedeniyle Malatya’da da pide fiyatlari bugünden itibaren 10 TL’den satilmaya baslanildi. Firinci esnafi depremden bu yani 7,5 TL olarak satilan 200 gram ekmegin oda karari ile birlikte bugünden itibaren kent genelinde 10 TL oldugunu söyledi.



Malatya’da firinci esnafi Haci Pence, un basta olmak üzere ham maddeye yapilan zamlardan sonra suana kadar kazançlarinin olmadan satis yaptiklarini ifade ederek, “Rayiç belirlendi ama yeterli degil. Girdi maliyetleri, un fiyatlari, isçilik ücretleri çok yüksek. Kazanmamiz için 15 TL olmasi lazim ama su anki fiyat 10 TL. Isçilik yüksek, verdigimiz para yeterli gelmiyor, dolayisiyla isçi bulamiyoruz. 4 kisi çalismamiz gerekirken 2 kisi çalisiyoruz. Bir yildir ekmege zam gelmemisti. Bir çuval un 700 TL, kira, isçiye 45 bin lira veriyoruz. Artan maliyetler nedeniyle ekmege zam yapildi” dedi.

Bir diger firinci esnafi Ali Koçer ise ekmek yapiminda gerekli olan maya, tuz ve un gibi ham maddelere uzun zaman önce zam yapildigini hatirlatarak “Fiyat su an için yeterli. Una asiri derecede zam geliyor. Un geçen sene devlet destekliyken 390 TL iken destegin kesilmesinden sonra 680 lira oldu. Maliyetler arttigi için ekmege zam yapildi” diye konustu.

Kaynak: İHA