Hafiz Ögrenciler Finalde Yaristi

Kirikkale’de düzenlenen Genç Muhafizlar Hafizlik Yarismasi 1. Bölge Finali’ne katilan hafiz ögrenciler, Kur’an-i Kerim’i en iyi sekilde ezbere okumak için yaristi.

Hafiz Ögrenciler Finalde Yaristi
Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügü tarafindan Imam Hatip Okullari Genç Muhafizlar Hafizlik Yarismasi 1. Bölge Finali, Kirikkale Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde yapildi. Il Müftülügü Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen finale, Kirikkale, Ankara, Bartin, Bolu, Çankiri, Çorum, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak’tan 10 lise, 11’de ortaokul ögrencisi katildi.

Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan yarismaya katilan hafizlar, jüri üyelerince hazirlanan kapali zarflardaki sorularini çekilisle belirledi. Hafizlar, Kur’an-i Kerimi en iyi sekilde ezbere okumak için çaba sarf etti. Jüri üyeleri, ögrencileri puanlama sistemine göre degerlendirdi.

Lise kategorisinde, Ankara Sincan Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Mustafa Salih Avci birinci, Ankara Çankaya Ümitköy Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Hasan Enes Kocabas ikinci ve Çankiri Fatih Sultan Mehmet Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Imran Abdul Samad ise üçüncü oldu.

Ortaokul kategorisinde de, Kastamonu Seydiler Seyid Zülfikar Vakfi M. Naim Karaman Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Muhammed Ali Sarikas birinci olurken, Çankiri Merkez Haci Murad-i Veli Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Muhammed Emir Kaya ikinci, Ankara Keçiören Imam Buhari Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Abdulmelik Ünsal’da üçüncülügü elde etti.

Il Milli Egitim Müdürü Riza Aydin, programda yaptigi konusmada, "Imam Hatip Ortaokullarindan 11, liselerden de 10 olmak üzere yarismaya toplamda 21 kisi katildi.

Onlar yarisirken biz de Kur’an-i Kerim tilavetiyle huzur bulacagiz" dedi.

Lise kategorisinde bölge birincisi olan Mustafa Salih Avci, çekismeli bir yarisin oldugunu belirterek, yarismaya katilanlarin kaliteli oldugunu ve basarilarinin da devamini diledi.

Ortaokul kategorinde birincisi olan Muhammed Ali Sarikas ise, "Çorumluyum buraya Kastamonu’yu temsilen geldim. Bugün burada 2.5 yillik çalismamin sonucunda bölge birincisi oldum" dedi.

Yarismanin ardindan ögrenciler tarafindan hazirlanan semazen gösterileri ile "tasavvuf musikisi" konseri yapildi. Programin son bölümünde de dereceye giren ögrencilere ödüllerini, Il Milli Egitim Müdürü Aydin, Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mevlüt Erten ve protokol üyeleri verdi.

Final yarismasinda dereceye girerek kategorilerinde birinci olan hafizlar, daha sonraki bir tarihte düzenlenecek Türkiye finali yarismasina hak kazandi.
Kaynak: İHA