Genç Çiftçiden Gençlere Nasihatler

Kahramanmaras’ta tarlada traktör sürüp çalisan genç çiftçi, liseyi açiktan bitirip ziraat fakültesine gitmek istedigini, gençlerin hem çalisarak hem de okuyarak hayatini sürdürebilecegini ifade etti.

Genç Çiftçiden Gençlere Nasihatler
Kahramanmaras’ta yasayan 25 yasindaki genç çiftçi Ökkes Arikan, tarlada traktör ile yonca balyalari hazirlayip, ögütüldükten sonra kendisine ait hayvanlara verecegini söyleyerek, "Malum depremin üzerinden bir yildan fazla zaman geçti. Birinci derecede yakinlarimizi kaybettik. Hayat devam ediyor, tutunmaya çalisiyoruz. Biz burada yonca üretiyoruz ve bu ürünü hayvanlara veriyoruz” dedi.

Ülkenin kalkinmasi adina tarim ve hayvancilik yaptigini ifade eden Arikan, devletin okumus insana da, çalisan insana da ihtiyaci oldugunu söyledi.



Arikan, "Bizler genç çiftçiler devletten hayvansal, yakit ve yem anlaminda destek bekliyoruz. Her sey okumak ile bitmez, bu devletin hamala da ihtiyaci var, okumus adama da ihtiyaci var. Okuyarak benim gibi çiftçilige yönelenler var. Liseyi açiktan bitiriyorum. Ayni zamanda ziraat fakültesini bitirmeyi düsünüyorum. Hem okuyup hem çalismak, kendimi gelistirmek. Farkli ne yapabilirim, okul disinda yaz mevsiminde 90 gün boyunca ögrenci tatil farkli isler yapabilir. Köyde bir genç ise illaki is vardir ama sehirde yasiyorsa bir seyler üretmesi ve çalismasi gerekir. Benim hedefim bu isi ilerletmek, bir ise bagli kalmiyorum. Meslegim kepçe operatörü ve hayvanlarim da var. Hem hayvanlara bakip hem ziraat isimi yapip hem de meslegimi ilerlettim; bu sekilde hayatimi sürdürüyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA