4 Proje Ekibi Basarilara Imza Atti

Bilecik’i temsil eden 4 proje ekibi basariyla döndü.

4 Proje Ekibi Basarilara Imza Atti
Bursa Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliginde düzenlenen ‘TÜBITAK 18. Ortaokul Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasi’ Bursa Bölge Finali gerçeklestirildi.

Bölge finallerinde 4 proje ekibi Bilecik’i basariyla temsil etti.

Bilecik Borsa Istanbul Bilim Sanat Merkezi’nden üç proje ekibi, arastirma ve bilimsel düsünme yeteneklerini sergiledi. ‘UNITY ile Tasarlanan Interaktif Kisa Filmin Hesaplamali Düsünmeye, Bilecik Ili ve Tarihine Iliskin Farkindaliklarina Etkisinin Incelenmesi’ projesi ile Damla Aydin, Ezgi Taspinar ve Kerem Sina Çam; ögrenme süreçlerine teknolojik ve interaktif bir yaklasim getirdiler. Danismanlari Elif Serim’in rehberliginde, Bilecik’in tarihi ve kültürel degerlerini dijital bir platformda islediler.

‘Dogal Bilesiklerin Gida Raf Ömrüne Olan Etkisinin Incelenmesi: Mandalina Örnegi’ projesi ile Duygu Berru Eryilmaz ve danisman ögretmeni Kübra Bilik Demirel; mandalina gibi dogal bilesiklerin gida koruma süreçlerindeki potansiyelini arastirdilar. Bu çalisma, gida bilimi alaninda yenilikçi bir katki sundu.

Edebali Ortaokulu’ndan ‘GPS ile Sokak Hayvanlarinin Beslenme ve Barinma Alanlarinin Haritalandirilarak Düzenli Beslenmesinin Planlanmasi ve Olasi Risklerin Belirlenmesi’ projesi, toplum hizmeti ve teknolojiyi birlestiren bir yaklasim sergiledi. Tunahan Uysal ve Ela Nur Diyar, danisman ögretmenleri Fatma Kübra Atli ile sokak hayvanlari için sürdürülebilir ve etkin çözümler gelistirdiler.

‘Sihirli Kareler ile Pisagor Üçlüleri Iliskisi’ projesi, matematiksel düsünme ve analitik becerilerin harmanlandigi bir çalisma olarak dikkatleri üzerine çekti. Zekiye Pinar Cihan danismanliginda, Muhammed Ali Köse matematik teoremlerini iyi bir sekilde kesfetti. Bu proje, bölge ikinciligi elde etti.
Kaynak: İHA