Manzarali Kütüphane Gençlere Armagan Edildi

Akilli kütüphane sistemi yazilimina sahip olan Darica Kütüphanesi, törenle hizmete açildi. Toplam 50 bin eserin bulundugu kütüphane, gençlere manzara esliginde kitap okuma keyfi sunacak.

Manzarali Kütüphane Gençlere Armagan Edildi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla gençlere anlamli bir hediye verdi. Darica Millet Bahçesi içi Bayir Sokak’taki adresinde hizmete giren kütüphane için tanitim programi düzenlendi.

Programda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, "Bakin burasi essiz deniz manzarasina karsi gençlerimizin ücretsiz olarak çayini kahvesini içebilecegi, dersini çalisabilecegi, internet olanaginin oldugu, Büyüksehir Belediyesi’nin diger kütüphanelerine dijital agi olan bir kütüphane. Atatürk ve onunla ülkeyi kuranlar ülkelerini en çok sevenlerdir. Biz de 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nin arifesinde essiz deniz manzarasi ve tüm modern donanimiyla yaptigimiz Darica Kütüphanemizi gençlerimize armagan ediyoruz. Gençlerimiz benden hep ders çalisabilecekleri bir yer istediler iste o mekan bu mekandir" dedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Yusuf Ziya Yilmaz ise Darica Kütüphanesi’nin 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami gibi son derece anlamli bir günün öncesinde gençlere armagan edilmesinin önemine deginerek, "Baskan Büyükakin’a böylesine anlamli bir günün arifesinde böylesine güzel bir eseri gençlere armagan ettigi için tesekkür ediyorum. Bu insani yasat ki devlet yasasin felsefesine en güzel örneklerden biridir" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri ve vatandaslarin katilimiyla kütüphane açilisi gerçeklestirildi.

Çagin gerekliliklerine uygun ve modern tarzda yapilan kütüphane kentin kültür ve edebiyat hayatina önemli katki sunacak. Bunun yani sira Darica Kütüphanesi, Büyüksehir Belediyesi’nin diger kütüphaneleri gibi, gençlerin geleceklerine yön verdikleri, akademik yolcuklarina ev sahipligi yapan son derece anlamli bir merkez görevini yerine getirecek.

180 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen ve 300 kisi kapasiteli Darica Kütüphanesi de Derince Kütüphanesi gibi ayni teknik donanimlara sahip bulunuyor. Çevreci akilli bina özelligine sahip olan ve Darica Millet Bahçesi’nin içinde yer alan kütüphane, okuyuculara çagdas bir hizmet verebilmek amaciyla akilli kütüphane sistemleri, basili ve elektronik kütüphane koleksiyonuyla donatildi. Modern mobilyalarla dösenen kütüphane içindeki çok amaçli salon, kafeterya, toplanti salonu ve workshop alanlari bulunuyor.

Bunun yani sira kütüphanenin üst kati kitapseverlere hizmet verecek. 140 kisilik bu bölüm essiz Körfez manzarasina karsi kitap okuma zevkini vatandaslara sunacak. Akilli kütüphane sistemi yazilimina sahip olan Darica Kütüphanesi’nde 20 bin kitap ile en az 31 kategoride 30 bin e-kitap veri tabani olmak üzere toplam 50 bin kitap bulunuyor. 3 katalog tarama kiosk sisteminin yer aldigi kütüphanede 15 bilgisayar, tv, 500 kitap raf destegi, tümlesik kütüphane sistemi yazilimi yer aliyor.

Katilimcilar

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’in ev sahipliginde gerçeklesen törene, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Yusuf Ziya Yilmaz, Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, Dilovasi Belediye Baskani Ramazan Ömeroglu, Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, AK Parti Il Baskan Vekili Alper Dogan, AK Parti Ilçe Baskanlari, Ilçe Kadin ve Gençlik Kollari Baskanlari, STK ve siyasi parti temsilcileri, Baskan Vekili Hasan Soba, Genel Sekreter Yardimcilari Dr. Hasan Aydinlik, Gökmen Mengüç, Sadik Uysal’in yani sira çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA