AFAD Gönüllüleri Egitimlerini Tamamladi

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Baskanligi tarafindan gönüllülerle yönelik baslatilan egitim çalismalari Aksaray’da teorik ve uygulamali olarak tamamlandi.

AFAD Gönüllüleri Egitimlerini Tamamladi
Aksaray’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) tarafindan düzenlenen teorik ve uygulamali egitim programlari gönüllülerin katilimiyla basariyla tamamlandi. Destek AFAD Gönüllüleri olarak adlandirilan grup, afet anlarinda etkin bir sekilde müdahale edebilmek için gerekli bilgi ve becerilerle donatildi. Egitimler çerçevesinde gönüllülerin afetlere hazirlik, afet aninda yapilmasi gerekenler ve afet sonrasi kurtarma operasyonlari konularinda bilinçlendirilirken teorik derslerde, afet yönetimi, ilk yardim, psikolojik destek ve koordinasyon konularinda kapsamli bilgiler verildi.

Uygulamali egitimlerde ise gerçek hayata yakin senaryolarla katilimcilar, afet bölgelerinde karsilasabilecekleri durumlara yönelik pratik deneyim kazandi.

AFAD Il Müdürü Kadir Çelik, egitimin önemine vurgu yaparak, “Bu tür egitimler, gönüllülerimizin afet aninda daha hizli ve etkili müdahale edebilmeleri için büyük önem tasiyor. Teorik bilgiler kadar, uygulamali egitimler de kritik öneme sahip. Egitimleri basariyla tamamlayan gönüllülerimiz, olasi bir afet durumunda sahada aktif olarak görev alabilecekler” dedi.

Kaynak: İHA