Kocaeli'nin En 'Renkli' Adami

Kocaeli’de yasayan 68 yasindaki Ergül Yazici, her gün rengarenk takim elbiseler giyerek sokaklarda dolasiyor, vatandaslarla sohbet ediyor. Sik giyinmeye özen gösteren, taniyanlarin "pasam", "komutanim", "vekilim" diyerek hitap ettigi Yazici, 7’den 70’e herkes tarafindan büyük ilgi görüyor.

Kocaeli'nin En 'Renkli' Adami
Uzun yillar Körfez’deki bir fabrikada kazan operatörü olarak çalistiktan sonra emekli olan Ergül Yazici (68), sik ve renkli giyim tarziyla taniniyor. Kiyafet dolabinda beyaz, kirmizi, sari ve mavi çok sayida takim elbise bulunan 2 çocuk babasi Yazici, giyimini degisik renklerdeki kravat ve sapkalarla da kombinliyor.

Kalp hastasi esi Emine’yi Yazici’yi 5 yil önce kaybeden Ergül Yazici, gününün yarisini "Nese-i Muhabbet Sanat Evi" adini verdigi küçük mekaninda ve sokaklarda vatandaslarla iç içe geçiriyor. Her sabah özenle hazirlanarak evinden çikan Yazici, yaklasik 5 yil önce açtigi Izmit’teki mekanina gidiyor.

Yesilçam sanatçilarinin fotograflariyla donattigi dükkaninda biraz vakit geçiren Yazici, günün devaminda ise disariya çikarak sokaklarda vatandaslari selamliyor, sohbet ediyor. Taniyanlarin "pasam", "komutanim", "vekilim" diyerek hitap ettigi Yazici, sokaklarda gezerken vatandaslardan büyük ilgi görüyor, hatira fotograf çektirmek isteyenlerle de öz çekim yaptiriyor. Renkli kisiligiyle taninan Ergül Yazici, takim elbisesiyle kahvehaneye bile gidiyor.

"Bu sekilde vatandaslarin arasinda olmaktan gurur duyuyorum"

68 yasindaki Ergül Yazici, yaptigi açiklamada 30 senedir renkli ve sik giyinmeye özen gösterdigini söyledi.

Yazici, "Fabrikada çalistigim dönemlerde bile ise takim elbiseyle giderdim. Vatandaslardan teveccüh görüyorum. Bu sekilde vatandaslarin arasinda olmaktan gurur duyuyorum, mutlu oluyorum" dedi.



"Esime yük olmamak için ise tek bir takim elbiseyle gider gelirdim"

Ergül Yazici, 1990’da esi Emine’nin felç geçirdigini ifade ederek, ona yük olmamak için uzun süre ise tek bir takim elbiseyle gittigini anlatti. Esini kiyafetlerin temizligiyle yormamak için renkli takim elbiseler giyemedigini belirten Yazici, "Esim felç geçirdigi dönemler fabrikada çalisiyordum. Esime yük olmamak için ise tek bir takim elbiseyle gider gelirdim. Esim temizligi ve ütüsüyle yorulmasin diye degisik renklerde takim elbiseler giyemezdim. Allah rahmet eylesin. Esimin bana çok hizmetleri oldu. Esim rahmetli olduktan sonra kendi isimi kendim yapmaya basladim ve takim elbiselerimin sayisini artirdim. Kendi ihtiyaçlarimi kendim görüyorum" diye konustu.

Vatandaslarin ilgisinin kendisini memnun ettigini de kaydeden Yazici, "Çocuklar, liseye giden gençler onlar da beni çok seviyor. Fotograf çektiriyorlar. Bu güzel ilgiden keyif aliyorum" seklinde konustu.



"Izmit’in renkli simalarindan birisiyim"

Takim elbiselerine uygun olmasi için kravat ve sapkalarini da özenle seçtigini vurgulayan Ergül Yazici, "Giyecegim kiyafetleri aksamdan düsünüyorum, sabah da onu giyiyorum. Bazen hafta sonlari Kadiköy’e giderim. Izmit’te ilgi gördügüm kadar orada da ilgi görüyorum. Bu kiyafetlerle kahvehaneye gidip okey de oynuyorum. Arkadaslarin hosuna gidiyor, sohbet ediyoruz. Izmit’in renkli simalarindan birisiyim. Beni gören dönüp bir daha bakiyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA