Baskan Çavusoglu'ndan Emeklilere Müjde

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu’nun emeklilere söz verdigi ikramiye basvurulari 20 Mayis Pazartesi günü basliyor. 5 bin TL’lik destegin, “bir elin verdigini diger el görmeyecek” hedefiyle hayata geçirecekleri “Horoz Kart” ile yapilacagini müjdeleyen Baskan Çavusoglu, “Sözümüz hemsehrime; Sevdamiz bu sehre” dedi.

Baskan Çavusoglu'ndan Emeklilere Müjde


Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu’nun önergesi ile Büyüksehir Belediye Meclisi’nin Nisan’da gündeme alip Mayis’ta kabul ettigi emeklilere yönelik ikramiye basvurulari 20 Mayis Pazartesi günü basliyor. Sosyal yardim kriterlerini tasiyan emeklilere yönelik 5 bin TL’lik ikramiye için basvurular Denizli Büyüksehir Belediyesinin internet sitesi www.denizli.bel.tr veya kent merkezinde belirlenen 8 ayri nokta ile merkez disindaki 17 ilçede de DESKI birimlerinden yapilabilecek. Denizli merkezde, DESKI Genel Müdürlügü, Çinar Kapali Spor Salonu, Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Anafartalar Kapali Yüzme Havuzu, Sevindik Sosyal Etkinlik Merkezi, Kayihan Kapali Yüzme Havuzu, Çakmak-Karahasanli Kapali Yüzme Havuzu, Mehmet Akif Ersoy Sosyal Etkinlik Merkezi’nden sahsen müracaatlar alinabilecek. Basvuru noktalarina mesai saatleri içerisinde sahsen yapilabilecek müracaatlar Türkiye Cumhuriyeti kimlik karti ile yapilacak.

Ödemeler Horoz Kart ile

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu, derman belediyecilik anlayisiyla Denizli halkina en iyi ve en güzel hizmeti sunmak için çalistiklarini söyledi.

Bütçelerini en iyi sekilde degerlendirerek daha çok sosyal yardim yapmaya gayret ettiklerini vurgulayan Baskan Çavusoglu, “Ülkemizdeki pahaliliga karsi insanca yasamaya çalisan emeklilerimizin maddi zorluklar ile nasil mücadele ettigini biliyoruz. Maalesef emeklilerimiz feryat ediyor, geçinemiyor, ne torunlarina bir hediye alabiliyor, ne de çocuklarinin yüzünü güldürebiliyor. Söz verdigim gibi, aylik 10 bin TL maasla yoksulluga, yokluga, sefalete mahkum edilen emeklilerimize bütçemiz dogrultusunda 5 bin TL destek veriyoruz” dedi.

Sosyal yardima ihtiyaç duyan Denizlililer için çalismaya, derman belediyecilik anlayisi ile yanlarinda olmaya devam edeceklerini vurgulayan Baskan Çavusoglu, emeklilere verecekleri 5 bin TL’lik ikramiyenin, bir diger söz olan “bir elin verdigini diger el görmeyecek” hedefiyle hayata geçirecekleri “Horoz Kart” ile ödenecegini müjdeleyerek, “Sözümüz hemsehrime; Sevdamiz bu sehre” dedi.



Basvuru sartlari

Denizli Büyüksehir Belediyesinin emeklilere yönelik 5 bin TL’lik ikramiye destegi müracaat sartlari ise söyle:

1 Nisan 2024 tarihi ve öncesinde, 60 yas ve üzerinde olmasi,

1 Nisan 2024 tarihinden 6 ay öncesinde, Denizli il sinirlari içerisinde kesintisiz ikamet etmesi,

Basvuru sahibi ve esinin en fazla aylik 10.000 TL geliri olmasi,

Basvuru sahibi ve esinin aktif çalisan ve vergi mükellefi olmamasi,

Hanede yasayan tüm bireylere ait hiçbir tapu kaydinin olmamasi,

Basvuru sahibi ve esine ait 2019 model (5yas) ve üstü binek /is makinesi (traktör vs)/ticari araç kaydinin bulunmamasi, var ise 2019 model alti en fazla bir araç kaydinin bulunmasi,

Hanede yasayan bireylerin banka hesaplarinda en fazla 100.000 TL varliginin bulunmasi,

1 Nisan 2024 ve öncesinde 60 yas ve üzerindeki yasli ayligi ve engelli ayligi yardimlarindan faydalanan vatandaslar da basvuru yapabilecek.
Kaynak: İHA