Özel Ögrenciler Çiftlikte At Bindiler

Bayburt’ta faaliyet gösteren cirit kulüplerinden Bayburt Atli Spor Kulübü, Engelliler Haftasi dolayisiyla çiftlik kapilarini özel ögrencilere açarak, çocuklara unutulmaz bir gün yasatti.

Özel Ögrenciler Çiftlikte At Bindiler
Kurucakol köyündeki Bayburt Atli Spor Kulübüne ait çiftlige ögretmenleri gözetiminde getirilen ögrenciler, at binerek keyifli vakit geçirdiler. Ilk defa atlarla tanisan çocuklar eglenceli bir gün geçirirken, çocuklarin mutluluklari da gözlerinden okundu. At binmek için siraya giren çocuklarin heyecanli bekleyisleri ve sabirsiz halleri ise yüzlerde tebessüm olusturdu.

Il Milli Egitim Müdürlügü, Gençlik Merkezi, Bayburt Atli Spor Kulübü ve özel egitim okullari ortakliginda özel ögrencilere yönelik at binme etkinligi düzenlendi.

Ögrencileri dogayla ve atlarla bulusturan Bayburt Atli Spor Kulübü, Kurucakol köyündeki çiftlikte minik ögrencileri, ögrenci velilerini ve ögretmenleri misafir etti.

At binme etkinligi öncesinde Gençlik Merkezi Gönüllüleri, minik ögrencilerle oyunlar oynadi. Palyaçolarin yer aldigi etkinlikte çocuklar top oynayip, ip atlayip, çiftlikte özgürce kosusturarak enerjilerini attilar. Oyunlarin ardindan minik ögrenciler cirit sporculari ve ögretmenleri gözetiminde atlara bindirildi. Atlardan korkan özel çocuklari da atlardan mahrum birakmayan kulüp sporculari çocuklarin atlara dokunmalarina olanak taniyip, ögrencilerin atlara alismalarini sabirla beklediler. Atlara alisan ve artik korkmayan çocuklar daha sonra atlara binerek, sporcular esliginde çiftlikte tur attilar. Gönüllerince eglenen çocuklar, çok mutlu olduklarini da söylediler.

Ögrencilerin dogayla iç içe olmalarini önemli buldugunu belirten Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, "Engelliler Haftasi münasebetiyle ilimizde özel egitim alan ögrencilerimizi, çiftlikte misafir ettik. Bu tür programlari önemsiyoruz, sürekli de yapiyoruz. Ögrencilerimiz hem dogayla bulussun, hem de diger canlilarla iç içe olsun istedik. Hayvan sevgisini pekistiren güzel bir etkinlik oldu. Programimizda palyaço gösterileri, piknik ve buna bezer etkinlikler icra edildi. Bu ve bu tür programlari devam ettirme gayreti içerisinde olacagiz" dedi.

Bayburt Atli Spor Kulübü Baskani Arif Köprücü, Bayburt Atli Spor Kulübü olarak bu tür etkinliklerin içerisinde her zaman yer aldiklarini, almaya da devam edeceklerini bildirerek, "Özel egitim ögrencilerimizle yaptigimiz bu etkinligi artik Bayburt Atli Spor Kulübü olarak geleneksel hale getirdik. Insallah ilerleyen zamanlarda da firsat buldukça kardeslerimizle bu tür etkinliklere devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Kadir Köprücü ise, çocuklarin sevincine ortak olmanin mutlulugunu yasadigini belirterek, "Peygamber efendimiz buyuruyor ki, "Hayir kiyamete kadar atin alnina naksedilmistir." Dolayisiyla, bu sifa ve hayir kaynagini insanlara sunmak bizim boynumuzun borcudur. Bu özel günde, özel ve güzel çocuklarin yanlarinda olmak bizleri de gönülden mutlu etmistir. Bu vesileyle, Engelliler Haftasi kutlu olsun. Onlarin yüzlerindeki tebessümü görmek bizlere yetiyor" sözlerini kullandi.
Kaynak: İHA