Kilis'te Kimyon Hasadi Basladi
Kilis tariminda önemli bir yer tutan ve atil arazilerde yetistirilen kimyonun hasadina baslandi. Bu yil rekoltenin yüksek olmasi çiftçinin yüzünü güldürürken kimyonun kilosu 200 TL’den satilacak.

Sabahin erken saatlerinde tarlalarin yolunu tutan isçiler ile birlikte toplanan kimyonlar güneste kurutularak biçerdöver ile tohumdan ayirtilip sofralara hazir hale getiriliyor.
Kilis’te 50 bin dekar alanda tibbi ve aromatik bitki yetistirildigini söyleyen Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Güven Özdemir, "Suriye’nin sifir noktasinda tibbi ve aromatik bitkilerden olan kimyonda hasat basladi.
Tibbi aromatik bitki çesitlerinde üretim alani artarak son bes yil içinde 50 bin dekara kadar çikti. Üreticiler, girdi maliyetinin artmasi ile alternatif ürün olan tibbi aromatik bitkiler yani bu kisnis, kimyon, çörek otu gibi bitkilere yöneldi. Biz suan Suriye’nin sifir noktasinda Türk ve Suriye kardesligi içerisinde hasat yaptik. Suriyeli kardeslerimiz Türkiye’ye geldikten sonra ülkenin tarimina katki sunabilmek için çalismaya basladilar. Beklentimiz dekara 100 kilogram. Kimyonun kilosu 200 TL ve üzerine alici buluyor. Geçen seneye göre verimimiz yüksek. Insallah daha da iyi olur" dedi.