Kadin Girisimcilere E-Ticaret Egitimleri

Terme Belediyesi ve Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA) is birligi ile 23-24 Mayis tarihlerinde Terme Kültür Merkezi Konferans Salonunda kadin girisimcilere yönelik e-ticaret egitimleri düzenlenecek.

Kadin Girisimcilere E-Ticaret Egitimleri
Kadin istihdaminin ve kadin girisimciliginin desteklenmesi amaciyla Terme Belediyesi ve OKA is birligi ile Terme’de kadin girisimcilere yönelik e-ticaret egitimleri düzenlenecek. 2 gün sürecek egitimler kapsaminda, kadinlar tarafindan gerek bireysel gerekse de kooperatifler çatisi altinda üretilen gida, el sanatlari, giyim vb. ürünlerin ticarilestirilmesi ve farkli pazarlara ulastirilmasi, bu sayede kadinlara is kurma ve kendi islerini yönetme firsatinin sunulmasi amaçlaniyor.

“Kadin istihdamini destekleyecegiz”

Terme Belediye Baskani Senol Kul, “Ilçemizde girisimci ruhu arttirmak için çalismalar yapmaya özen gösteriyor, bu konuda kadinlarimizin öncü olduguna inaniyorum. Çünkü kadin elinin degdigi her sey güzellesir. Ilçemizde kadinlarimizin el emegi ile yapmis olduklari çok çesitli ürünler var. Bu ürünlerin kadinlarimiz için ekonomik katkiya dönüsebilmesi saglamak adina bu gibi seminerlerin yani sira el emegi pazari gibi çalismalarimiz da olacak” dedi.

2 gün sürecek olan kursun egitim içerigi; kadin girisimciler için finansal okuryazarlik, e-ticarete giris, e-ticaret operasyonlarinin yönetilmesi, e-ticarette dijital pazarlama ve satis, müsteri hizmetleri, e-ticarette markalasma. Kursa katilmak isteyenler Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi’nin web sitesi üzerinden kayit yaptirabilirler.
Kaynak: İHA