Baskan Çolakbayrakdar'dan KOCAFEST'e Davet

Kocasinan Belediyesi’nin Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle bu yil üçüncüsünü düzenleyecegi, Kocasinan Teknoloji Festivali (KOCAFEST) 23 Mayis Persembe günü saat 10:00’da Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alani’nda basliyor. KOCAFEST ile Türkiye çapinda büyük ses getirdiklerini belirten Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, tüm Kayserilileri programa davet ederek, “Anadolu’nun ortasinda ‘Dijital bir Fidan’ diktik. Bu fidani akil, bilgi ve gayretle büyütmenin çabasi içerisindeyiz” dedi.

Baskan Çolakbayrakdar'dan KOCAFEST'e Davet
Festival ile Türkiye’nin yerli ve milli teknolojisini üreten bireyler yetistirilmesini hedeflediklerine dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, yine teknolojinin kalbi Kocasinan’da atacagini vurgulayarak, “Ögrencilerimizin heyecanini yürekten hissediyorum. Gençlerimizin heyecaninin karsiligini bulmasi içinde elimizden geldigince ne yapilmasi gerekiyorsa yapiyoruz. Özellikle gençlerimizin daha güçlü bir alt yapiyla yetismeleri ve hayallerini gerçeklestirmeleri için sürdürülebilir projeler gelistiriyoruz. Bunlardan biri olan tematik çalismalarin yürütüldügü Uzay ve Havacilik Merkezimizle TEKNOFEST’e hazirlanan ögrencilere her yil destek oluyoruz. KOCAFEST ’ten TEKNOFEST’e uzanan desteklerimizle Türkiye Yüzyil’inin insasina büyük katki sagladik ve saglamaya devam ediyoruz. Biz, bugün gençlere destek veriyoruz, biliyoruz ki yarin onlar da bu necip milleti gururlandiracaklar. Gençlerimizin talepleri dogrultusunda simdiye kadar oldugu gibi Kocasinan Akademi çatisi altinda vermis oldugumuz destegi artirarak sürdürecegiz. Biliyoruz ki teknoloji noktasinda teknoloji üreten, teknolojiden istifade eden yerli ve milli ürünlerle bunu yapabilirsek o kadar basarili oluruz. Gençlerimiz, yeter ki çalissin üretsin biz her zaman yaninda ve destekçisiyiz. Anadolu’nun ortasinda ‘Dijital bir Fidan’ diktik. Bu fidani akil, bilgi ve gayretle büyütmenin çabasi içerisindeyiz. Bu yil üçüncüsünü düzenleyecegimiz KOCAFEST’de ortaokul ve lise ögrencilerinin teknoloji tabanli yapmis olduklari çalismalarla farkli kategorilerde hünerlerini sergileyecekler. Ortaokul ve liseli ögrencilerden olusan takimlar, farkli kategorilerde yarisacak. Yine Teknolojinin kalbi, Kocasinan’da atacak. 3 gün boyunca Kocasinan’da teknoloji rüzgari esmis olacak. Bütün hemsehrilerimizi, 23 Mayis Persembe günü saat 10:00 ‘da Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alani’nda baslayacak olan KOCAFEST’e davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Gençlerle yapilan her çalismada yer aliyoruz ve onlari her zaman destekliyoruz” diyen Baskan Çolakbayrakdar, yapilan hizmetlerle ülkenin teknolojik kalkinmasina ve teknolojiyi üreten nesillerin yetistirilmesine katki sagladiklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA