Aksaray'da Özel Gençlerin Askerlik Heyecani

Aksaray’da 45 özel genç ‘Temsili Askerlik Uygulamasi’ çerçevesinde askere alindi. Düzenlenen törenle yemin eden askerler tezkere almanin heyecanini yasadi.

Aksaray'da Özel Gençlerin Askerlik Heyecani
Askerlik görevlerini yerine getiremeyen özel gençler için 10-16 Mayis Dünya Engelliler Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Aksaray Il Jandarma Komutanligi’nda tören yapildi. Il Jandarma Komutanligi ve Aksaray Belediyesi tarafindan özel egitim merkezinden alinan özel gençler ilk olarak Il Jandarma Komutanligina götürüldü. Ellerinde bayraklarla komutanliga gelen gençler kuaför salonuna alinarak bir bir tiras edildi. Ardinda asker kamuflaji ve botlari giydirilen özel gençler daha sonra mehter marslari ile tören alanina içtima için alindi. Burada kayit yaptiran gençler uygun adimla yemin töreni için masa baslarina geçti. Asker yemini eden gençlere yeminin ardindan tezkereleri verildi.

Özel gençler, bir günlük de olsa asker olmanin heyecanini ve mutlulugunu yasadi. Bir gün de olsa çocuklarinin rüyalarinin gerçeklesmesinden duyduklari memnuniyeti belirten aileler de evlatlarini asker üniformasi içinde görmekten çok mutlu olduklarini belirtti.

Kaynak: İHA