Sorgun'da Madimak Senligi

Iç Anadolu Bölgesi’nde dogada kendiliginden yetisen ve adi türkülere konu olan yöresel lezzet “Madimak” için Yozgat’in Sorgun ilçesinde senlik düzenlendi.

Sorgun'da Madimak Senligi


Sorgun ilçesine bagli Karaveli köyünde kadinlar, meralardan bin bir emekle topladiklari madimagi, evlerinde pisirerek Sorgun Belediyesince düzenlenen 2. Geleneksel Madimak Senligi ve El Emegi Ürünleri Sergisi’nde ilçe halkinin begenisine sunuldu. Sakir Efendi Meydani’nda düzenlenen Madimak Senligi’ne katilan vatandaslara madimak yemegi yogurt ve yufka ekmek ile ikram edildi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi senlikte Halk Egitim Merkezi bünyesinde Sorgun Belediyesi Hilal Evlerde üretilen el emegi ürünler için stant açilarak satislari yapildi.

Geleneksel hale getirdikleri Madimak Senliginde konusan Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci, Yozgat ve yöresinde yetisen madimagin tanitimi yaparak vatandaslara ikramda bulunduklarini söyledi.

Ekinci, “Yozgat ve civarinda vatandaslarimiz madimak topluyor ve bu madimaklari hem dolaplarina koyup kisa hazirlik yapiyorlar hem de yaz boyu tüketenler oluyor. Biz madimaga dikkat çekmek hem de saglikli beslenmek adina bir de yöresel yemegimiz oldugu için Sorgun Belediyesi olarak 2. Madimak senligini düzenliyoruz. Yogun bir katilimin oldugu senlikte vatandaslarimiza madimak ikraminda bulunduk. Katilan herkese tesekkür ediyorum. Bu etkinligimizi geleneksel hale getirecegiz” dedi.



Sorgun Belediyesi Hilal Evlerde yil boyunca kadinlar tarafindan üretilen el emegi göz nuru ürünlerin satisinin da senlikte gerçeklestirildigini belirten Ekinci, kadinlarin aile ve mutfak ekonomilerine de katkida bulunduklarini ifade etti.



Madimak senligine katilan vatandaslardan Ali Ünal, Sorgun Belediye Baskani Ekinci’ye madimak senligini ilçeye kazandirdigi için tesekkür ederek, “Madimak bizim yörenin lezzetlerinden bir tanesi, biz de bugün senligimize katilarak madimak yedik. Çok lezzetliydi” dedi.

Kaynak: İHA