DPÜ'den Filistin'e Yardim

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi, (DPÜ) ögrenciler tarafindan baslatilan Filistin’e destek Israil’e tepki eylemleri çerçevesinde düzenlenen hayir çarsisina ev sahipligi yapti.

DPÜ'den Filistin'e Yardim
Sehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi önünde düzenlenen ve ögrenci topluluklari ile Kütahya’daki sivil toplum kuruluslarinin stant açtiklari ve geliri Filistin’e bagislanacak hayir çarsisina DPÜ personeli, ögrenciler ve vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Stantlari gezerek alisveris yapan, ürünlerin satisinda ögrencilere yardim eden Rektör Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, burada yaptigi açiklamada Filistin meselesinin bir insanlik davasi oldugunu söyledi.



Kiziltoprak, "Insanlik büyük bir sinavdan geçiyor. DPÜ ögrencileri Avrupa’da ve ABD’deki üniversitelerde yayilan vicdan ve merhamet hareketine yürüyüs ve oturma eylemleriyle destek olmaya çalisiyor. Filleri yenen kuslar, atesi söndüren karincalardi anlayisiyla ögrencilerimiz ve sivil toplum kuruluslari hazirladiklari yiyecekleri Filistin yararina satisa sundu. Gazze, biz Türkler için bir vicdan mekânidir. Yüregimiz insanliktan yana ses verdigi için biz Gazze’nin tarafindayiz" dedi.



"Filistin DPÜ’nün gündeminden hiç düsmedi"

Rektör Kiziltoprak, "Kütahya Dumlupinar Üniversitesi düzenledigi etkinliklerle, Filistin’de yasanan insanlik suçlarinin karsisinda durmaya etkin sekilde devam ediyor. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin’de yasanan insanlik suçlarini sürekli gündemde tutan Kütahya Dumlupinar Üniversitesi, il protokolünün de katildigi sayisiz etkinlikte önce bölgedeki güncel durumu ele alan söylesiler düzenledi.

Ardindan da meselenin tarihi geçmisini ele alan konferanslar gerçeklestirdi" diye konustu.

Kaynak: İHA