Usak'ta Ilk Akilli Durak Yerini Aldi

Tamamen belediye atölyelerinde üretimi gerçeklesen ve piyasa fiyatinin neredeyse yari maliyetine üretilen ilk akilli durak; Ankara-Izmir karayolu üzerinde yerini aldi.

Usak'ta Ilk Akilli Durak Yerini Aldi
Özellikle büyüksehirlerde siklikla kullanilan ve otobüs bekleyen vatandaslarin konforu için büyük önem tasiyan akilli duraklar, Baskan Yalim’in talimatiyla bundan böyle devamli olarak üretilip önemli noktalara yerlestirilecek. Geçtigimiz günlerde sosyal medya hesabindan ilk duragin yerlestirildigini duyuran Baskan Yalim; ilk olarak özellikle kentin toplu ulasim noktalarindan en yogun bölgenin seçildigini söyledi.

Ankara - Izmir karayolundaki Dikilitas mevkiinde bulunan ve otogar karsisina düsen noktada ilk kurulumu gerçeklestirdiklerini ifade eden Baskan Yalim; ögrencilerin ve isçilerin yogun sekilde ulasim sagladigi bir bölgeyi bu durak sayesinde daha konforlu ve güvenli hale getirdiklerinin altini çizdi. Usak Belediyesi olarak akilli durak imalatina devam edeceklerini hatirlatan Yalim, vatandaslarin her ihtiyacini önemsediklerini ve çözüm odakli hizmetler sunduklarini belirtti.

Usak’in birçok sanayi kolunda kendini ispatlamis bir il oldugunu hatirlatan Baskan Yalim; “Bu nedenle sanayide çalisan vatandaslarimiz Organize Sanayi Bölgelerindeki is yerlerine ulasmak için servis araçlarini kullaniyorlar. Servis araçlari, iki veya üç vardiya ile çalisan isletmelerde sabahin erken saatlerinde ve gecenin geç saatlerinde kalkabiliyor. Biz bu akilli duraklari kurarak öncelikle vatandaslarimizin güvenliklerini düsündük. Ardindan bu duraklari halkimizi degisen iklim kosullarinin etkilerinden korumak amaci ile isitma ve sogutma imkâni sunan klimalar ile donattik. Hem çalisanlarin, hem ögrencilerin hem de genç yasli gözetmeden tüm vatandaslarimizin hizmetine sunduk” dedi.

“Usakli hemserilerim daha iyi imkânlarla ile yasamayi hak ediyor” diye konusan Yalim; “Biz belediye olarak halkimiza en iyi hizmeti sunmak için canla basla çalismaya devam edecegiz” dedi.

Akilli durak 24 saat izleniyorIçerisinde bulunan klima sayesinde vatandaslari yaz aylarinda sicaktan kis aylarinda ise soguktan koruyacak olan akilli duraklar, ferah oturum alani ve güvenli yapisi ile dikkat çekiyor. Tavanda yer alan güvelik kameralari ile emniyet güçleri tarafindan 7/24 izlenen akilli durak kabinleri; olasi bir sorun halinde direkt olarak polisin müdahalesine olanak sagliyor. Ayni zamanda Usak Belediyesi ekipleri tarafindan da sürekli takip edilecek olan akilli duraklar; saglam yapisi sayesinde halkin yagmur, kar, günes ve rüzgâr gibi etkenlerden etkilenmesini önlüyor.
Kaynak: İHA