SDF Group'tan Bandirma'da Dev Yatirim...

Balikesir’in Bandirma ilçesinde bulunan Bandirma Organize Sanayi Bölgesi’nde, SDF Group tarafindan 10 bin metre kare alanda, 30 bin adet üretim kapasitesi hedefiyle hizmete alinan FARMotion Motor Fabrikasi’nin açilis programi gerçeklestirildi.

SDF Group'tan Bandirma'da Dev Yatirim...
Avrupa’nin en köklü firmalarindan SDF Group, ses getirecek önemli bir yatirima daha imza atarak Bandirma’da Euro 5 emisyonlu FARMotion Motor Üretimine basladi.

Yerli traktörlerde kullanilan 55-125 HP arasi, Euro 5 emisyon degerine sahip, 3 ve 4 silindirli FARMotion motorlar bu yatirimla beraber artik Türkiye’de üretilecek. Ayrica bu yatirimla birlikte faaliyete geçecek olan yeni 6 silindirli FARMotion motorlarda ilk kez ve sadece Türkiye’de üretilecek. Türkiye’de toplam satis adedi 55.000 traktörü geçen ve her yil büyümeyi basaran firma, pazarda Ocak-2024 aylik TUIK verilerine göre %23.5 Pazar payini gördü ve bu rakamla tarihi bir basari göstermis oldu.

SDF Group’un Bandirma Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete aldigi FARMotion Motor Fabrikasi’nin açilis programi gerçeklestirildi.

Açilis programina Gönen Kaymakami Arslan Yurt, Gönen Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Selçuk Civan, oda baskanlari, firma yetkilileri, markanin Türkiye geneli tüm bayileri ve çok sayida davetli katildi.

Açilis programi, SDF Group ailesinin günün anisina toplu fotograf çekimi ile basladi.

Daha sonra açilis konusmalarinin yapilacagi alana geçildi. SDF Group Türkiye CEO’su Giampaolo Cameli, SDF Group Türkiye Fabrika Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Deniz, SDF Group Yönetim Kurulu Baskani Aldo Carozza, SDF Grup CEO’su Lodovico Bussolati ve SDF Group Onursal Yönetim Kurulu Baskani Vittorio Carozza birer konusma yaparak açilis programina katilanlari selamladilar.

Daha sonra hizmete alinan fabrikanin önünde kurdele kesimi yapildi. Ardindan programa katilanlar fabrikayi gezerek yapilan çalismalar ve üretim ile ilgili bilgi edindiler.

SDF Türkiye Ticari Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Uzunköprü konusmasinda, “SDF Group ilk olarak 2013 yilinda Türkiye’ye yatirim yapmaya basladi ve pazar payini ciddi anlamda büyüttü, sektörde son 3 yilda 2. Firma haline geldi. Yilda 13 bine yakin traktör satar durumdayiz. Üretim kapasitemizi de ayni sekilde arttirdik. Türk çiftçisinin markaya olan inanci çok önemli. Same ve Deutz-Fahr traktörlerinin performansina, gücüne ve yakitina inananlarin gönül verdigi bir markayiz. Bu anlamda biz onlara ne kazandirdigimiza bakiyoruz. Bugün içinde bulundugumuz bina 10 bin metrekare alan üzerine kurulu. FARMotion dedigimiz motor, sadece traktör için tasarlanmis, yakiti son derece cimri ama güçte de son derece bonkör olan bir motor. Artik Türkiye’de Bandirma’da üretilecek. 3 silindir ve 4 silindirin yaninda, Türkiye’de ilk defa 6 silindir motor üretilecek. Bu motorlar hem ihraç edilecek hem de Türkiye’deki traktörlerde kullanilacak. Çiftçiler artik markamizi çok iyi biliyor ve yakindan takip ediyorlar. Markamiza inaniyorlar ve biz de bu inancin karsiliginda daha iyi ne yapabiliriz diye çalisiyoruz. Yeni emisyonlu Euro 5 motorlarin genel itibariyle Türkiye’de üretimi 6 yildir konusuluyor ve biz bunu SDF Group olarak 11 ayda gerçeklestirdik ve su an üretim basladi.

Bugün itibariyle 800’ün üzerinde motor imal edildi ve traktörlerde kullanilmaya basladi.

Hedefimiz motor üretiminde Türkiye’yi stratejik bir noktaya getirmek. Bu motorlari Avrupa basta olmak üzere Amerika’ya ve dünyaya satacagiz. 14 Mayis Dünya Çiftçiler Günü’nde böyle bir tesisi Türkiye’ye kazandirmak onur ve gurur verici,” dedi.

Kaynak: İHA