Rehberlere 'Gastronomi' Egitimi Verilecek

Kapadokya Bölgesi’nin sahip oldugu degerlerin, turistlerin begenisine sunulmasi ile beraber bölgenin önemli yemeklerinin ve ürünlerinin turistler tarafindan da taninmasi için rehberlere gastronomi egitimi verilecek.

Rehberlere 'Gastronomi' Egitimi Verilecek
Ahiler Kalkinma Ajansi tarafindan yürütülecek program çerçevesinde Kapadokya Bölgesi’nde hizmet veren turist rehberlerine gastronomi konusunda da egitim verilecek. Egitim sonrasinda rehberler, bölgeye gelen turistlere bölgenin kültürel ve cografi yapisini anlatirken, Kapadokya mutfagini da anlatmalari saglanacak. Ahiler Kalkinma Ajansi tarafindan konu ile ilgili yapilan yazili açiklamada, “Bölgeye gelen turist sayisi ve çesitliligi sosyal mecralarin da etkisiyle artmis ve farkli alanlarda turizm konseptleri olusmustur. Bu konseptler gelen turistlerin ilgisine sunulmaya baslanmis ve çesitli alanlarda turistler için konsept deneyim imkanlari saglanmaya baslanmistir.

Kültürel ve farkindalik düzeyi yüksek olan turistler deneyimledikleri konseptler hakkinda bilgi sahibi olmayi çok önemli görmektedir. Bu kapsam gastronomi özelinde ele alindiginda bölgeye gelen kültürel ve farkindalik düzeyi yüksek olan turistlerin bölgenin yemeklerinin ve gastronomi unsurlarinin özelliklerini ögrenmek istedikleri bilinmektedir. Bu kapsamda Ahiler Kalkinma Ajansi tarafindan Kapadokya Üniversitesi is birliginde 20-26 Mayis 2024 tarihleri arasinda egitim programi tasarlanmistir. Uygulanacak olan egitim programi çerçevesinde turist rehberligi bölümü ögrencileri ve turist rehberlerinin gastronomi alaninda bilgilendirilmesi ve bu alanda çesitli uygulamalar yaparak bölgenin ürünlerini ve yiyeceklerini mutfagindan ögrenmeleri saglanacaktir. Yapilacak olan uygulamalar arasinda menü olusturma, yöresel lezzet tadim etkinligi ve vadi yürüyüsü gibi uygulamalarda yapilacaktir. 1 hafta boyunca devam edecek etkinlikler sonrasinda katilimcilara sertifikalari verilecektir. Kursa katilim saglamak isteyen adaylarin asagida bulunan bilgi formunu doldurmalari gerekmekte olup basvurulari uygun bulunan adaylar Ajansin internet sitesinden ( www.ahika.gov.tr ) ve SMS ile duyurulacaktir. Basvuru için https://forms.gle/ZEHkQMUa55BSPzKYA linki üzerinden basvuru yapilabilir. Son basvuru tarihi 16 Mayis saat 17.00 olup 17 Mayis 2024 tarihinde sonuçlar açiklanacaktir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA