Kayseri'de Havalar Isinacak

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlügü Sube Müdürü Mehmet Bütüner, hafta sonu sicakliklarin Kayseri’de mevsim normallerinin üzerine çikacagini ve gelecek hafta ortasindan itibaren mevsim normallerine gerileyecegini söyleyerek, “Önümüzdeki 5-6 gün içerisinde kuvvetli yagis beklemiyoruz” dedi.

Kayseri'de Havalar Isinacak
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlügü Sube Müdürü Mehmet Bütüner, özellikle hafta sonu sicakliklarin artacagini söyleyerek, “Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Meteoroloji Genel Müdürlügü 7. Bölge Müdürlügü olarak yaptigimiz tahminlere göre, mevsim normallerinin altinda seyreden hava sicakliklarinin önümüzdeki günlerde artarak özellikle hafta sonu mevsim normallerinin üzerine çikacagini ve hafta ortasindan itibaren tekrar bir serinleme ile mevsim normalleri civarina dönecegini tahmin ediyoruz. Önümüzdeki günlerde isinmaya bagli ögle saatlerinden sonra aksam saatlerinde yer yer hafif yagislar görme ihtimalimiz var. Bunun haricinde önümüzdeki 5-6 günlük süreçte kuvvetli bir yagisimiz yok. Hava sicakliklarinda da asgari sicakliklar 6-7 derecelerden Cumartesi ve Pazar gününden itibaren 10-11 derece seviyesine yükselecek. Azami sicakliklarimiz da 21-22 derecelerden ki zaten mevsim normalimiz 22-23 derece civarinda, bu seviyelerden 25-26 derecelere çikacak. Az önce de bahsettigim gibi hafta ortasindan yani Çarsamba gününden itibaren tekrar birkaç derecelik soguma ile mevsim normalleri civarina gerileyecegini tahmin ediyoruz” dedi.

Ciddi bir meteorolojik hadise beklenmedigini söyleyen Bütüner, “Rüzgarlarimiz genellikle hafif, yer yer orta kuvvetli yagis aninda ve öncesinde kuvvetli rüzgarlar olma ihtimali var. Bunun haricinde ciddi bir meteorolojik hadise beklemiyoruz. Havalarin vatandaslari uyaracagimiz kadar isinacagini tahmin etmiyoruz. Mevsim normallerinin en fazla 3-4 derece üzerinde olacak. O yüzden sicaklikla ilgili çok büyük bir problem yasanacagini düsünmüyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA